Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

EL VENIZELOS:ΓΙΑ ΤH ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ....

…έγιναν τρεις προσαγωγές
Κοντά στη λύση του μυστηρίου της ληστείας στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" φαίνεται να βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Τρία άτομα προσήχθησαν και ανακρίνονται. Εντοπίστηκαν τα χρήματα
Tρία άτομα ανακρίνονται από την Ασφάλεια ως ύποπτα για τη μεγάλη ληστεία με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ που έγινε την περασμένη Κυριακή, στις 2 Οκτωβρίου, στο υποκατάστημα της Alpha Bank μέσα στο χώρο του αερολιμένα...
... "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα οι οποίοι προσήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν ομολογήσει.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, υπάρχουν στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Κατά τις ίδιες πηγές πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ελληνικής υπηκοότητας και έναν ακόμα άνδρα αλβανικής υπηκοότητας.
Στο διαμέρισμα του τελευταίου, στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκε μία τσάντα με ένα εκατομμύριο ευρώ και όπλα. Σημειώνεται ότι η λεία της ένοπλης ληστείας ήταν 1.430.000.00 ευρώ.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε ο ταξιτζής, ο οποίος μετέφερε τον ληστή μετά το χτύπημα στην τράπεζα.
Το τέλεια οργανωμένο σχέδιο είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση "περίεργη".
Προς το παρόν δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο, οι δράστες να είχαν εσωτερική πληροφόρηση.
Το χρονικό της ληστείας
Λίγες ημέρες μέρες πριν τη ληστεία,  άτομο που ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνεί από τα κεντρικά της εταιρείας ERGO τηλεφώνησε στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο αεροδρόμιο.
Μίλησε με γυναίκα υπάλληλο στην οποία είπε ότι την Κυριακή θα πήγαιναν δύο υπάλληλοι της εταιρείας ERGO, οι οποίοι θα είχαν κάρτα της εταιρείας και θα φορούσαν μπλε φόρμες προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο υποκατάστημα.
Μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία των ατόμων που θα εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.
Το απόγευμα της Κυριακής και αφού είχε κλείσει η τράπεζα για το κοινό εμφανίστηκε ένας άνδρας με μπλε φόρμα κρατώντας εργαλειοθήκη έδειξε κάρτα της εταιρείας ERGO και έδωσε τα στοιχεία που είχαν αναφερθεί στο τηλεφώνημα πείθοντας έτσι τους υπαλλήλους να τον αφήσουν να μπει.
Έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα μέτρο και προσποιήθηκε ότι μετρούσε τους χώρους της τράπεζας μέχρι που έφτασε στο χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.
Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους ζητώντας τους τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου.
Οι υπάλληλοι αρχικά αντέδρασαν και αρνήθηκαν αλλά υπό την απειλή του όπλου αναγκάστηκαν να υπακούσουν.
Ο άγνωστος άνδρας άνοιξε το χρηματοκιβώτιο έβγαλε 3 μεγάλες τσάντες από την εργαλειοθήκη και τις γέμισε με χρήματα. Στη συνέχεια έδεσε τους τρεις υπαλλήλους και αμέσως μετά έτρεξε στην έξοδο,όπου σύμφωνα με μία μαρτυρία επιβιβάσθηκε σε ταξί και εξαφανίστηκε.
 news247.gr