Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ...ΣΚΟΤΑΔΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!

Απλήρωτους αφήνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι καταναλωτές

Στο... σκοτάδι λόγω κρίσηςΔραματική υπογραμμίζουν, στελέχη της ΔΕΗ, ότι είναι η κατάσταση στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου καθημερινά γίνονται 40 έως 70 διακοπές ρεύματος ανεξόφλητων λογαριασμών. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ακόμα και για το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής, σύμφωνα με...
... ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς». 

Εκατοντάδες νοικοκυριά, ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, πολύτεκνες οικογένειες με μικρά παιδιά, άνεργοι ζουν χωρίς ηλεκτρικό επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό. Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι απάνθρωπες και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην κοινωνία.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά σοβαρών επεισοδίων που έχουν σημειωθεί σε βάρος ιδιωτικών συνεργείων που συνάπτουν συμβάσεις με τη ΔΕΗ. Οι προπηλακισμοί, ακόμα και οι βιαιοπραγίες σε βάρος συνεργείων είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως σε χωριά, έχουν ακόμα και καταδιωχθεί από κατοίκους.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις ακούν τα ... σχολιανά τους αφού εμφανίζονται σαν φάντης μπαστούνι και επιμένουν να κόψουν το ρεύμα χωρίς να έχουν ελέγξει το όνομα του καταναλωτή με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη. Συνδικαλιστές της ΔΕΗ ανησυχούν ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν το προσεχές διάστημα.

«Τα μεγάλα δράματα είναι μπροστά μας. Μόλις λήξει η 40ημερη προθεσμία για την καταβολή του έκτακτου τέλους και κληθούμε να διακόψουμε το ρεύμα, τότε φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε πρωτοφανείς αντιδράσεις οργής με απρόβλεπτες συνέπειες», σχολιάζουν.
 Νnewsbeast.gr