Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ:ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΝΔ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ....


...των λογαριασμών στην Ελβετία

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και στον Γ. Μιχελάκη προσωπικά έκανε χθες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης για την άρνηση στην πρότασή του για το άνοιγμα των λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μιχελάκης και η ΝΔ προσπαθούν να αποφύγουν........


 με κάθε τρόπο το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία και όχι μόνο. Θέλουν να κρύψουν κάτι ή να προστατέψουν κάποιους;», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, που ως γνωστόν είχε προτείνει από την περασμένη εβδομάδα να κινηθούν οι διαδικασίες με πρωτοβουλία της Βουλής, ώστε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί βουλευτών στην Ελβετία και όχι μόνο. Μάλιστα σχετική πρωτοβουλία παρουσίασε την Κυριακή και ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικος, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το θέμα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες.

Χθες, όμως, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γ. Μιχελάκης, επιτέθηκε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και αρνήθηκε τη συμφωνία για μια κοινή πρωτοβουλία. «Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ώς και… ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες! Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά… τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παραδείσους. Αστεία πράγματα… Αφήστε που οι απατεώνες τα έχουν σε offshore και μια τέτοια κίνηση θα τους αθώωνε κι από πάνω… Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που -για λόγους λαϊκισμού- ρίχνει το κύρος της ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης… διαπιστώνοντας λαϊκιστική διάθεση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Ευθεία και σαφής ήταν η απάντηση του Μ. Καρχιμάκη: «Οποιος δεν έχει κάτι να κρύψει δεν φοβάται. Υπογράφει την εξουσιοδότηση. Δεν αντιδρά. Επιμένω: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr