Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

      Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2012.
Το πρώτο πράγμα που έχω να παρατηρήσω και ήταν ολοφάνερο και το παρατήρησε και τελευταίος Έλληνας πολίτης, ήταν ότι έπεσαν οι μάσκες. Και τα τέσσερα κόμματα του κεφαλαίου το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ , το ΛΑΟΣ και το ΔΗ.ΣΥ της κ. Μπακογίαννη υπερψήφισαν αυτόν τον προϋπολογισμό.             
    Αφού για τέσσερεις μέρες οι κυβερνητικοί βουλευτές  σφαζόντουσαν μεταξύ τους, ανάλογα από ποιο...
 κόμμα προερχόντουσαν, στο τέλος χέρι – χέρι ψήφισαν όλοι μαζί και ομόφωνα τον προϋπολογισμό αυτόν που εμείς χαρακτηρίσαμε βάρβαρο, αντιλαϊκό και σκληρό. Γιατί τον χαρακτηρίσαμε έτσι; Είναι ένας προϋπολογισμός, που ενσωματώνει όλα τα αντιλαϊκά, τα βάρβαρα, τα σκληρά μέτρα, που πάρθηκαν εδώ και δύο χρόνια περίπου και που ουσιαστικά πέρασαν με τα μέτρα αυτά μάζες του ελληνικού λαού, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Πέρασαν κυριολεκτικά μάζες του ελληνικού λαού στη φτώχεια. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά καθημερινά άλλο αν δημοσιοποιούνται από τα ΜΜΕ, έχουμε κρούσματα υποσιτισμού από παιδία που έχουν να φάνε δύο ή τρεις μέρες, τα οποία φέρνουν στη δημοσιότητα δάσκαλοι και καθηγητές.
Αυτό λοιπόν τον  προϋπολογισμό το βάρβαρό και αντιλαϊκό όλα μαζί τα κόμματα του κεφαλαίου  τον ψήφισαν. Όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές προφασίζονταν, άλλοι το  ότι το κάνουν με κρύα καρδιά, άλλοι γιατί είναι μονόδρομος, αλλά όλοι γιατί  είχαν ένα στόχο τη σωτηρία της χώρας και τη σωτηρία του έθνους.
Βέβαια εμείς του είπαμε να πάψουν να λένε ψέματα και ότι ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει είδηση. Ότι ψηφίζουν τη σωτηρία της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι τη σωτηρία του ήδη πτωχευμένου ελληνικού λαού. Απλά θα σας αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα: Με τον Προϋπολογισμό αυτόν μειώνονται τα φορολογικά έσοδα που προέρχονται από το μεγάλο κεφάλαιο κατά 22%, ενώ την ίδια ώρα από τους καταχρεωμένους, όπως είπα, Έλληνες εργαζόμενους αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα κατά 29%, αυτούς θέλουν να σώσουν; Όλοι αυτοί που ψηφίσαν τον Προϋπολογισμό του 2012;  
Ακόμη είναι πετσοκομμένες όλες οι δαπάνες για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Την ίδια στιγμή η λέξη πολιτισμός όταν αναφέρεται στον προϋπολογισμό αφορά πώς θα συνδέσουν τον τουρισμό με  την πολιτιστική κληρονομιά  ( αγάλματα, κολόνες και άλλα αρχαία), αλλά πουθενά ούτε σαν λέξη δεν αναφέρονται οι επιχορηγήσεις για τα θέατρα, τη λυρική σκηνή, για τις φιλαρμονικές και για τις χορωδίες. Στέλνουν λοιπόν στον Καιάδα τους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό και τον υπηρετούν. Στέλνουν όμως και τον ίδιο τον πολιτισμό.
Εμείς σαν ΚΚΕ έναν τέτοιο  Προϋπολογισμό δεν θα μπορούσαμε βέβαια να τον ψηφίσουμε, τον καταψηφίσαμε  και γι’ αυτό απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και του ζητούμε μέσα από τους αγώνες να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση και να ανατρέψει αυτήν την Κυβέρνηση του «μαύρου» μετώπου.
                                            Κέρκυρα 7-12- 11
Γραφείο Τύπου της Ν.Ε του ΚΚΕ Κέρκυρα;