Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ!


«Να αυξηθεί δύο ευρώ η τιμή των τσιγάρων»!

Την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων προτείνουν οι ειδικοί ως το πλέον αποτελεσματικό μέτρο που θα μπορούσε να «διαλύσει» τα σύννεφα καπνού στην χώρα μας. Επιπλέον, επικαλούμενοι τις υψηλές δαπάνες υγείας που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του καπνίσματος και οι οποίες αγγίζουν ετησίως τα 3,3 δισ ευρώ τονίζουν ότι η αύξηση των τσιγάρων θα μπορούσε να είναι σωτήρια όχι μόνο για την υγεία των Ελλήνων αλλά και για τα…
οικονομικά του ΕΣΥ.
«Αύξηση 2 ευρώ στην τιμή κάθε πακέτου θα μείωνε κατά 460.000 των αριθμό των καπνιστών στην χώρα μας και θα έφερνε στο κράτος έσοδα τουλάχιστον 440 εκατομμυρίων»:
αυτό ανέφερε ενδεικτικά την Τρίτη ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Παιδεία- για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», που διεξάγεται Πέμπτη 8 – Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο ΕΚΕΠΥ.
Ο καθηγητής επισήμανε ότι τα ακριβά τσιγάρα μπορούν να αποτρέψουν τουλάχιστον 150.000 νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με τη βλαβερή καπνιστική συνήθεια.
protothema.gr