Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ....

Εντοπίστηκε αλλοδαπός δραπέτης φυλακών στην Κέρκυρα, στην διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας
Πρόκειται για έναν υπήκοο Αλβανίας ο οποίος δεν είχε επιστρέψει ύστερα από άδεια στο κατάστημα κράτησης Λάρισας
Συνολικά συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (15.03.2014) το απόγευμα, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας - τρεις 30χρονους και έναν 31χρονο, καθώς και έναν (1) 51χρονο ημεδαπό.
Ο ένας από τους 30χρονους όπως διαπιστώθηκε, ήταν δραπέτης των φυλακών Λάρισας, καθώς δεν είχε επιστρέψει ύστερα από άδεια που πήρε στις 08.08.2013. Για τους υπόλοιπους συλληφθέντες  σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υπόθαλψης εγκληματία, κατοχής κάνναβης, παράνομης οπλοφορίας καθώς και παράνομης διευκόλυνσης και  παραμονής  στην χώρα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας - δραπέτη  των φυλακών Λάρισας - χθες το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας,  ύστερα από  συντονισμένες έρευνες, η εξέλιξη των οποίων είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν επιπλέον,  ο  51χρονος ημεδαπός  και ένας ακόμη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας , οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι υπέθαλπαν τον 30χρονο δραπέτη.
Επιπλέον στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας ακόμη 30χρονος και ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι παρέμεναν στην χώρα παράνομα και διέμεναν, κατά διαστήματα,  στην κατοικία του ημεδαπού.
Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 30χρονου συνεργού του ημεδαπού - οι οποίοι υπέθαλπαν τον δραπέτη - βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και ένα μεταλλικό αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και μεταλλικά σφαιρίδια. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.