Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV : ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΤΑΛΙ....

 ...μέχρι την Γκουρτζόβαλη
15 αγαπημένα χωριά των ελληνικών σήριαλ + bonus από Ρωσία.
Η εκ του μηδενός δημιουργία του τηλεοπτικού μας κόσμου σηματοδοτήθηκε από την προβολή σειρών ή σήριαλ, ανάλογα τη ρύθμιση που έχετε κάνει στο language bar σας.
ΥΕΝΕΔ, ΕΙΡΤ, ΕΡΤ, Alter, Mega, Ant1, Alpha και Skai. Όλα τα κανάλια, ιδιωτικά και δημόσια έχουν προβάλλει σειρές που είτε καθήλωσαν και γνώρισαν τεράστια επιτυχία ή φάνηκαν αδιάφορες και κόπηκαν ­πριν την ώρα τους. Είναι πολλά τα σήριαλ αγαπητέ τηλεθεατή για αυτό και θα πρέπει να αυτοπεριοριστούμε, εντάσσοντας μία και μόνο μεταβλητή.
Δε βρίσκονταν όλα σε Παγκράτι και Αμπελόκηπους. Τις έκαναν τις βόλτες τους στας εξοχάς οι πρωταγωνιστές. Το Κάτω Παρτάλι είναι new entry, το φρέσκο πράγμα που σαλεύει αλλά και η αφορμή για να θυμηθούμε τα χωριά της ελληνικής τηλεόρασης.

Το Κάτω Παρτάλι


Το χωριό που κρύβει ένοχα μυστικά και έχει διάθεση μακάβρια. Πάνε οι πλούσιοι (κάποτε), καταζητούμενοι (τώρα) στο χωριό της Μυρτώςγια να βρουν την ηρεμία τους. Από ηρεμία άλλο τίποτα. Μάγια κάνουν, τάφοι ανοίγουν, κουδούνια φωνάζουν ''Παναγία μου" και ένα πουλί σε κλουβί για αξεσουάρ είναι το πιο απλό που θα μπορούσαμε να δούμε. Ο Διαμαντής και η Μοσχούλα είναι τόσο φιλόξενοι άνθρωποι.

Το Καφέ της Χαράς- Κολοκοτρωνίτσι...


Το θρυλικό Κολοκοτρωνίτσι της τάξης και της ηθικής με δήμαρχο τον Περίανδρο Πώποτα και πέτρα του σκανδάλου την πρωτευουσιάνα Χαρά. Ο ρόλος που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Φατσέας και η εναλλακτική προσέγγιση της ελληνικής γλώσσας. Το πραγματικό χωριό βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Άργος και ονομάζεται Καρυά.

Dolce Vita-Αετόπετρα


Αγαπώ την Αετόπετρα. Πήγαν η Χριστίνα και η Σάσα εκδρομή στα βουνά για να γλιτώσουν από τον Αντώνη και επέλεξαν την Αετόπετρα και την κυρία Βούλα. Σάσα και Ζαφείρης (γιος αγωγιάτη) έζησαν πάθος στα χωράφια. Η επιστροφή από το χωριό στην Αθήνα και η υποδοχή της Όλγας Μαρκάτου έμειναν στην τηλεοπτική ιστορία.

Ο Κακός Βεζύρης-Γκουρτζόβαλη


Τόπος καταγωγής της Ρόζας Μόσχου-Μπαμπαγιούρη, συζύγου του Ευάγγελου Μόσχου υπουργού του ΥΠΕΧΩΔΕ και βουλευτή Λαρίσης. Χρωστά την καριέρα του στο πορτοφόλι του πεθερού του ο οποίος είναι γαιοκτήμονας στη Θεσσαλία και μεγάλο κομματικό στέλεχος του ΝΑΚΑ. Η προφορά της Μαρίας Γεωργιάδου χαρακτήρισε το ρόλο.

Παρά Πέντε-Αχλαδοχώρι Σερρών


Αποκλείεται να μην θυμάστε το χωριό της Ζουμπουλίας-Ζούμπι. Οι αγροτικές εργασίες και το τρακτέρ της ήταν το φόρτε της. Από εκεί έφυγε για να έρθει στην πρωτεύουσα και να συγκατοικήσει με το ''Δράκουλα''-πεθερά της. Μεγάλη προσωπικότητα του χωριου ο Σούλης ο κουτσός και αιώνια αντίπαλος η Τούλα Τοκαλίδου.

Είσαι το ταίρι μου-Άνω Περδικούλα


Το χωριό του Γρηγόρη που επισκέφθηκε μαζί με τη Στέλλα-Βίκυ, τον Λάζαρο και τον Μήτσο. Η επίθεση στη σαύρα, το ποτάμι που λούζονται οι κόρες γυμνές και το λιοτρίβι που έγινε άντρας ο Γρηγόρης είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Ευτυχισμένοι Μαζί-Νέα Ζίχνη Σερρών


Όλοι για ένα εξοχικό ζούμε. Ο Μάκης Κοτσάμπασης και η γατούλα το πήραν στη Νέα Ζίχνη Σερρών μετά από πλάκα του Διονύση και του Σπύρου. Πήρε και τηλεόραση και διαμέρισμα και όλα δωρεάν.

Μεν και Δεν-Άνω ή Κάτω Κρεμμαστά Αρκαδιάς



Η Νανά Σταμάτη-Κουρούπα γεννήθηκε στα Άνω ή Κάτω Κρεμμαστά της Αρκαδίας. Η μητέρα της, λουλουδού στο επάγγελμα, καταγόταν από τα Άνω Κρεμμαστά, ενώ ο πατέρας της, ένας ροκ μουσικός ο οποίος πήγε στην Κορέα, στο Νεπάλ και στο Άμστερνταμκαταγόταν από τα Κάτω Κρεμμαστά. Άρα η Νανά είναι κάπου στη μέση.

Πενήντα πενήντα-Κίτσι





Το χωριό της Μαρίας στο οποίο πήγε ο Νικηφόρος, ο Μίμης και ο Παυλίτος. Χαρακτηριστική σκηνή ο Νικηφόρος με τη θεία της Μαρίας, Σίρμω, στο κρεβάτι.

Ήρθε κι Έδεσε-Κάτω Μουριές



Φημίζεται ο Γιάννης Μπέζος για την ανάγκη του για αποκέντρωση. Ανά τακτά τηλεοπτικά διαστήματα παίρνει τα βουνά. Στη σειρά προβάλλεται το Λεωνίδιο και οι ομορφιές του ενώ ο τίτλος δικαιολογείται από τους τόνους μαρμελάδων που έφτιαχνε η Ναταλία-Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Κλινική Περίπτωση-Ληδία




Ο Μάρκος Στάικος βρίσκεται πάλι στην εξοχή αυτή τη φορά υποδυόμενος τον καρδιοχειρουργό. Το 70% των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Καρδαμύλη και το άλλο 30% έγινε στη Στούπα, η οποία πήρε το όνομά της από τα στουπιά που έβαζαν οι ντόπιοι στη θάλασσα για να μαλακώσουν και να τα επεξεργαστούν εύκολα. Έρευνα, όχι αστεία.

Αυθαίρετοι-Σύλλογος Ελατιωτών






Δεν αναφέρονται και πολλά για τον εν λόγω σύλλογο αλλά ένα τεράστιο πανό στο 14:34 για τον ετήσιο χορό τους ήταν αρκετό για να το βάλουμε στη λίστα. Η πλάτη του 'Κάπελα' και το  χρυσοποίκιλτο φόρεμα της Βάσιας Τριφύλλη οι καλύτερη στιγμή του επεισοδίου.

Ονειροπαγίδα-Υάδες


Και χωριό δεν το λες. Σε νησί του Ιονίου διαδραματίστηκε ο φλογερός έρωτας και του φτωχού πλην τίμιου Γιώργου Καραμίχου και της πλουσιοτάτης σνομπαρίας Μαρίας Σολωμού.

Μεθοριακός Σταθμός-Καλαμιά


Έκανε πρεμιέρα στην ΥΕΝΕΔ την Τετάρτη στις 13 Νοεμβρίου 1974. Ταξίδι στο χρόνο. Περιγράφεται η καθημερινή ζωή στο ακριτικό χωριό της Καλαμιάς και τα διάφορα αγροτικά και κοινωνικά προβλήματα. Κεντρικός χαρακτήρας της σειράς είναι ο νεαρός γεωπόνος του χωριού, Αλέξης Κοντόπουλος.

Ο φωτογράφος του χωριού-Βάργιανη


Ο φωτογράφος του χωριού είναι μία λαογραφική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από την ΕΡΤ την περίοδο 1977-1978. Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται σε ένα ερημωμένο από τη μετανάστευση ελληνικό χωριό του Παρνασσού, τη Βάργιανη.

BONUS Ναβαροσίσκ από το Εμείς κι Εμείς





Ο τόπος καταγωγής της Παρθένας Ουσταμπασίδου. Το τιμημένο Ναβαροσίσκ της Ρωσίας και η κάθοδος της Παρθένας στο Κιλκίς. Αγαπημένες βρισιές: Νεραξίας, Αρσούζα, Σουρουκλεμέ και Ζάντενα.
Πηγή news247.gr