Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

TO BOEING ΣΥΝΕΤΡΙΒΕΙ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ...

Τα τελευταία στοιχεία από δορυφόρο δείχνουν ότι το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines «συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να υπάρχει κανείς επιζών», όπως ανακοίνωσαν τόσο η αεροπορική εταιρεία, όσο και ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, στερώντας από τους συγγενείς των επιβατών κάθε ελπίδα που έτρεφαν ότι μπορεί να έβλεπαν ξανά τους δικούς τους ανθρώπους.

«Το Boeing συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό χωρίς επιζώντες»
«Με βαθιά λύπη πρέπει να συμπεράνουμε πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η πτήση MH370 χάθηκε και κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. Πρέπει τώρα να αποδεχθούμε ότι οι αποδείξεις δείχνουν πως το αεροσκάφος συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό...» αναφέρεται στην αρχική ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία και απέστειλε με ένα ψυχρό γραπτό μήνυμα (sms) στους συγκλονισμένους συγγενείς, όπως μεταδίδει το BBC.
«Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαμε εμείς ή οποιοσδήποτε να πει για να απαλύνει τον πόνο σας. Θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε στήριξη όπως κάναμε από όταν η πτήση MH370 εξαφανίστηκε τις πρώτες ώρες της 8ης Μαρτίου, ενώ είχε ξεκινήσει από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο» πρόσθεσε η εταιρεία σε μετέπειτα ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με αναλύσεις δορυφορικών δεδομένων από Βρετανούς ειδικούς, συμπεραίνεται ότι το αεροσκάφος πέταξε πάνω από το νότιο αεροδιάδρομο και ότι η τελευταία καταγεγραμμένη θέση του ήταν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, Najib Razak, υπογραμμίζοντας:
«Το Boeing συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό χωρίς επιζώντες»
«Με βαθιά θλίψη, σύμφωνα με αυτά τα νέα στοιχεία, πρέπει να συμπεράνουμε ότι η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού- που έγινε δεκτή με ουρλιαχτά και λιποθυμίες από τους συγγενείς των επιβατών- φαίνεται ότι βασίζεται σε στοιχεία δορυφόρου της βρετανικής εταιρείας Inmarsat και της AAIB και όχι σε ανεύρεση συντριμμιών.
Νωρίτερα είχαν εντοπιστεί νέα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό, ένα γκρίζο ή πράσινο, κυκλικού σχήματος και ένα πορτοκαλί ορθογώνιο, στα 1550 μίλια νοτιοδυτικά του Περθ, από το αυστραλιανό αεροσκάφος P3 Orion.
Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, το πλοίο HMAS Success, προσπαθεί να ανακτήσει τα αντικείμενα, αλλά είναι πιθανό τα τελευταία να μην σχετίζονται με το αεροπλάνο.
Πηγές του SkyNews αναφέρουν ότι οι συγγενείς των επιβατών- στην πλειοψηφία τους Κινέζοι- θα μεταβούν με πτήσεις τσάρτερ στην Αυστραλία.
Το Boeing με 239 επιβαίνοντες είχε εξαφανιστεί από τις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.
Η δήλωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού
«Απόψε ενημερώθηκα από εκπροσώπους τον τομέα διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) ότι η Inmarsat, η βρετανική εταιρεία που παρείχε τα στοιχεία από τον δορυφόρο που έδειξαν τον βόρειο και νότιο αεροδιάδρομο, προχώρησε σε περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων.
Χρησιμοποιώντας έναν τύπο ανάλυσης που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε έρευνα τέτοιου είδος, κατάφεραν να ρίξουν περισσότερο φως στην πορεία της πτήσης MH370.
Με βάση τη νέα τους ανάλυση, η Inmarsat και η AAIB συμπέραναν ότι η MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου αεροδιαδρόμου και ότι η τελευταία της θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ (της Αυστραλίας).
Αυτή είναι μια απομακρυσμένη τοποθεσία, μακριά από οποιοδήποτε πιθανό σημείο προσγείωσης. Συνεπώς με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Αύριο θα δώσουμε συνέντευξη τύπου με περαιτέρω λεπτομέρειες. Στο μεταξύ θελήσαμε να σας ενημερώσουμε για αυτή τη νέα εξέλιξη με την πρώτη ευκαιρία (…)
Η Malaysia Airlines έχει ήδη μιλήσει με τις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις. Για εκείνους, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές: Ξέρω ότι αυτά (τα τελευταία) νέα είναι ακόμη πιο σκληρά. Καλώ τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους και να τους δώσουν το χώρο που χρειάζονται αυτή την δύσκολη στιγμή» .
Πηγή : ΕΘΝΟΣ.gr