Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΧΑΣΕ 1-2 Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
Για απίστευτη φιλοξενία από τους Κερκυραίους έκαναν λόγο οι δημοσιογράφοι της ομάδας του Αγρινίου  στα τοπικά τους ραδιόφωνα την ώρα που μετέδιδαν τον αγώνα,τόσο στην ομάδας τους όσο και σε αυτούς και που έφερε την υπογραφή του σπουδαίου Κερκυραίου Δημοσιογράφου και Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων &Τύπου της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ κ. Ηλία Αλεξόπουλου !!!!

                     
              
            ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΓKΟΛ Ο ΓΚΟΜΕΖ ΣΤΟ 84' 
Παναιτωλικός

Την τρίτη διαδοχική επικράτηση στη Σούπερ Λίγκα σημείωσε ο Παναιτωλικός, ο οποίος νίκησε 2-1 την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων. Βιγιαφάνιες (16') και Κάπελ (20') τα γκολ των νικητών, μείωσε με γκολάρα στο 84' ο Γκόμεζ.

Ανασκόπηση αγώνα

Ένα εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό να φύγει με τη νίκη από το νησί των Φαιάκων. Η ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Αγρινίου έκανε άνω κάτω την άμυνα της Κέρκυρας, η οποία δέχτηκε δύο γκολ και ακολούθως είχε να διανύσει... ανήφορο. Όσο περνούσε ο χρόνος στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδιναν χώρο στους ''κυανέρυθρους'', αλλά κατέστη ανέφικτο να απειλήσουν με αξιώσεις στο πρώτο 45λεπτο. Ναι μεν είχαν την υπεροχή, αλλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των ''καναρινιών'' ήταν απροσπέλαστο. Ετζενγκουέλε και Μαλεζάς ήταν παρόντες όποτε χρειάστηκε, ''καθαρίζοντας'' κάθε υποψία για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα μπήκε στο γήπεδο, όπως ολοκλήρωσε το πρώτο μισό. Είχε, δηλαδή, την κατοχή και επιδίωκε να σκοράρει, προκειμένου να ξαναμπεί στο ματς. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στον αγώνα Ζορμπά και Ναγιάρ, έγινε πιο επιθετικό το σχήμα, αλλά ξανά η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έφτανε με ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Όπως στη φάση του 66', κατά την οποία ο Μαρτίνες είχε δοκάρι και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς. Το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Ιονίου νησιού ήταν να μειώσει σε 2-1 χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Γκόμεζ. Ένα τέρμα που θα είναι βέβαια στα υποψήφια για το καλύτερο της αγωνιστικής. Μετά τον Πανθρακικό και την Ξάνθη, λοιπόν, ο Παναιτωλικός επικράτησε και της Κέρκυρας, η οποία τελευταία φορά είχε γευτεί τη χαρά του τριπόντου στις 28 Σεπτεμβρίου (2-3 τον Λεβαδειακό).

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα αυτή του 66ου λεπτού. Από γέμισμα του Φωτάκη ο Μαρτίνες βγήκε σε θέση τετ α τετ, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Η μπάλα έφτασε στον Κάπελ, τα δύο απανωτά σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Μπρακάλι.

Ο διαιτητής

Δεν υπέπεσε σε σοβαρά λάθη ο Θανάσης Γιάχος. Ο διαιτητής από τη Χίο ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις και πήρε ως επί το πλείστον ορθές αποφάσεις. Σε γενικές γραμμές πέρασε απαρατήρητος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολύ μεστό παιχνίδι από τον Γιώργο Φωτάκη. Ηγετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού. Βοήθησε αμυντικά, αλλά και επιθετικά, κάλυψε χώρους, ενώ όποτε του δόθηκε η δυνατότητα κατέβαζε τη μπάλα και δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευκαιρία για την ομάδα του.

Μας άρεσε

Χαίρεσαι να βλέπεις στα ελληνικά γήπεδα παίκτες όπως ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Νικολάς Μαρτίνες. Οι δύο Αργεντινοί όταν έχουν κέφια μπορούν να ''τρυπήσουν'' την αντίπαλη άμυνα, αλλά και να προσφέρουν θέαμα. Έκαναν πάλι τη διαφορά και στον Παναιτωλικό μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους να τους φέρουν στο Αγρίνιο.

Δεν μας άρεσε

Η άμυνα της Κέρκυρας δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα. Και στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο γκολ δεν λειτούργησε σωστά και το πλήρωσε. Όταν αργότερα η συνολική ανασταλτική λειτουργία βελτιώθηκε, η παρτίδα είχε χαθεί.
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Καμπούρης (Ευβοίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους - Γκόμεζ, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ντιόγκο - Ανδρεόπουλος (46' Ναγιάρ), Μαραγκός (72' Καϊκούτ) - Χαβίτο, Ρόχας (46' Ζορμπάς), Κόντος - Μαρκόφσκι
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι - Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν -Γοδόι - Βιγιαφάνιες (80' Κουτρομάνος), Μαρτίνες Φωτάκης, Κάπελ (74' Καλογέρης) - Άλβες (67' Βασιλείου).

Γκολ: Γκόμεζ (84') - Βιγιαφάνιες (16'), Κάπελ (20')
Κάρτες: Μαραγκός (30'), Ζορμπάς (71') - Βιγιαφάνιες (35'), Μπεχαράνο (64'), Βασιλείου (90'+1')
Με  τις βασικές πληροφορίες από το sport24.gr