Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΙΝΔΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

 gerekou indoi
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού μεταξύ της Υφυπουργού κας Άντζελας Γκερέκου και εκπροσώπων της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ινδίας με οργανωτή και συντονιστή τη Mideast Travel.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων αφορούσαν τις δυνατότητες ενίσχυσης της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας. Η κα Γκερέκου αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και πρότεινε τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για την κινηματογραφική συνεργασία των δύο χωρών ως προπομπό της διεύρυνσης των πολιτιστικών τους σχέσεων.
Σύμφωνα με τη δήλωση της κας Γκερέκου «Το γεγονός ότι οι χώρες μας είναι οι κοιτίδες δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της ιστορίας, έχει διαμορφώσει μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια δημιουργική συνεργασία και στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού».
Η συνάντηση οργανώθηκε από τη Mideast στα πλαίσια της επίσκεψης των Ινδών πρακτόρων στην Ελλάδα (MEGA Fam Trip), μία πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε από τον HATTA σε συνεργασία με πολυάριθμους παίκτες της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Στόχος του εκπαιδευτικού αυτού ταξιδιού ήταν η γνωριμία των σημαντικότερων Ινδικών γραφείων με το πολυποίκιλο και ανεξάντλητο τουριστικό προϊόν που λέγεται Ελλάδα.