Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΕΡΙΓΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ....

...ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ             eptanisiaki anagennisi.com

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ
 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-
 ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και  τ όνειρο»
          Διονύσιος Σολωμός


ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mail: yorgoskaloudis@gmail.com,


   Η ΑΟΡΑΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ    ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
19-11-2014

Χτες το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Μωραίτης και με ενημέρωσε ότι ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. κ.Γαλιατσάτος καλεί για σήμερα στις 7 μ.μ. σύσκεψη των φορέων της Κέρκυρας για τον αγώνα να μην ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια (των Επτανήσων). Του είπα ότι αφού τη καλεί ο Περιφερειάρχης για τα Επτάνησα θα πάω.

Όταν πήγα στο γραφείο μου και άνοιξα το email μου, βρήκα το εξής:

«ΚΑΛΕΣΜΑ

Κάλεσμα για κοινή διαβούλευση των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, εν όψει της πανελλαδικής Αντί - ΤΑΙΠΕΔ διαμαρτυρίας



Η “Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων”,  προωθώντας τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα κατά  του αδικαιολόγητου και άκρως επιζήμιου για την ελληνική οικονομία ξεπουλήματος των Κρατικών Περιφερειακών Αερολιμένων της χώρας, όρισε το Σάββατο 22-11-2014 ως ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας, με εκκίνηση δράσεων που θα προγραμματιστούν και θα κλιμακωθούν από τους συμμετέχοντες φορείς σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.



Κατόπιν και της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για συμμετοχή της Περιφέρειας στις πανελλαδικές και τοπικές κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος καλεί την Τετάρτη 19-11-14 στις 7μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Σαμάρα 13, πρώην Νομαρχία) όλους τους τοπικούς φορείς που συμμετέχουν στην πανελλαδική Πρωτοβουλία, σε συζήτηση για το συντονισμό των δράσεων - εκδηλώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων.

 θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων




Εμείς, η Παράταξη της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ πρωτοπόροι έχουμε διεκδικήσει τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, και ειδικά το φιλέτο-Αεροδρόμιο της Κέρκυρας να περιέλθει στη ΠΙΝ, για να έχει αυτοτελείς πόρους η ΠΙΝ , για να έχει λόγο ο λαός στη τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου αλλά και για να προγραμματίσουμε νέο σύγχρονο αεροδρόμιο στη Λευκίμμη, σε συνδυασμό με αυτοκινητόδρομο Λευκίμμη-Βορρά. Με χάρισμα του αεροδρομίου σε «υμέτερους» νέο αεροδρόμιο δεν θα γίνει ποτέ και η Κέρκυρα θα οδηγείται χρόνο με το χρόνο στο μαρασμό και στο τέλος όσοι έρχονται στη Κέρκυρα θα έρχονται μέσω του νέου αλβανικού Διεθνούς Αεοδρομίουτων Αγίων Σαράντα.

  Γιαυτό και δεν ψηφίσαμε στο ΠΣΙΝ τη πρόταση Γαλιατσάτου για να συμμετέχει η ΠΙΝ ως παρακολούθημα και φερέφωνο κάποιας αόρατης Πανελλήνιας Επιτροπής.

  Η Περιφέρεια είναι αυτή που θάπρεπε να πάει μπροστά μαζί με τους Δήμους και τους τουριστικούς και λοιπούς φορείς και όχι να είναι υποτακτικό κάποιας «επιτροπής».

   Γιατί δεν μας λέει ο κ. Γαλιατσάτος ποιά πρόσωπα είναι μέλη αυτής της «πανελλήνιας επιτροπής?» Πότε και που συνεδρίασε ? Ποιοι είναι στο «Προεδρείο της» ?



  Είναι προφανές ότι η ΑΟΡΑΤΗ «Πανελλήνια Επιτροπή» είναι μία κεκαλυμμένη ( ;) επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

 Και εξωραίζουν και τη κυβέρνηση, με βάση τον «πολιτικό ρεαλισμό» της προσαρμογής, λέγοντας ότι στρέφονται κατά του …ΤΑΙΠΕΔ, ξεχνώντας ότι αυτό είναι όργανο που ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ. και του κακού ΠΑΣΟΚ Δένδιας, Γκερέκου-Βοσκοπούλου, Σολδάτος της Επτανήσου, και ειδικότερα είναι όργανο της κυβέρνησης, εξοπλισμένο με ασυδοσία ποινικής και αστικής ασυλίας. Κάθε ενέργειά του είναι απλή εκτέλεση εντολών Σαμαρά-Βενιζέλου-κυβέρνησης.

  

 Αντί η εξουσία της Περιφέρειας να επιδιώκει το άνοιγμα της ομπρέλλας και το ακομμάτιστο του αγώνα για να είναι μαζικός, δυναμικός και αποτελεσματικός, ακολουθεί τη συνταγή του «Ερημίτη», όπου η ιντελιγκέντσια του ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας με μία «Επιτροπή»  με το καπέλλωμα και τους αποκλεισμούς (μπορεί προσωρινά να είχαν και είχαν κομματικά και προσωπικά-ψηφοθηρικά οφέλη), οδήγησαν τα πράγματα ΣΕ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, την οποία χρεώνονται.



 Για πάντα ισχύει το ακηδεμόνευτο και ακομμάτιστο που θάπρεπε να κυριαρχεί στην αυτοδιοίκηση,   αλλά ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο βουλευτικών εκλογών δεν θάπρεπε η εξουσία της ΠΙΝ να κάνουν τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παράρτημα και παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη και να έχει η υπόθεση των αεροδρομίων της Επτανήσου, (και ειδικά του πλουσιότερου της Κέρκυρας, με 25 εκατομμύρια ευρώ που καταβροχθίζει κάθε χρόνο το κράτος της  Αθήνας, ) τη κατάληξη του …Ερημίτη.

 
Και σε κάθε περίπτωση έχουμε και διαφορετικά συμφέροντα