Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !!!



Yδατοδρόμιο δημιουργείται και στην ΑμφιλοχίαΆναψε το πράσινος φώς για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη, παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Α. Γκερέκου, του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛ.ΚΕ. κου Σπύρου Ανδριώτη και του Καναδού Πρέσβη στην Ελλάδα κου R. Peck, της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου Υδατοδρομίου στη χώρα μας.

Στην απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Κέρκυρας περιλαμβάνονται:

  Η δημιουργία Υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του Λιμένα (που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα. Η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως
η εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης,
η αναδιαμόρφωση Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του Λιμένα.

«Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια πολλών ετών, την οποία στήριξα και προώθησα ήδη από τη θητεία μου ως Υφυπουργός Τουρισμού, με την προετοιμασία θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση και τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Παρακολούθησα βήμα προς όλη τη διαδικασία για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, η λειτουργία του οποίου μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη συγκοινωνιακή σύνδεση των Ιόνιων Νησιών αλλά και όλης της χώρας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον Τουρισμό, τις τοπικές οικονομίες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων» δήλωσε η κα Γκερέκου.