Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ.....

... σε όσους συνάδελφους οφείλονται, την καταβολή της άδειας και του επιδόματος αδείας του 2014, καθώς επίσης από την Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί σε ελέγχους βάσει της σωρείας των καταγγελιών των εργαζομένων για τα οφειλόμενα και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις, ζητά το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας !!!!
Η τουριστική σεζόν τελείωσε και στις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού,  υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα περασμένων μηνών, καθώς και το επίδομα αδείας και η άδεια.
Από την άλλη, όταν αυτό συνυπολογίζεται με τα υπόλοιπα εργασιακά δεδομένα στον κλάδο του Τουρισμού, τότε προκαλείται σε όλους μας οργή από την ανάλγητη στάση των περισσότερων μεγαλοξενοδόχων. Διανύουμε την χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, με συλλογικές συμβάσεις που καταστρατηγούνται σε κάθε ευκαιρία, με επίπεδα μισθών που πλησιάζουν τα όρια της φτώχειας, με συνθήκες φόβου κι εκφοβισμού στους εργαζομένους, με δεκάδες δήθεν μαθητές τουριστικών σχολών, αλλοδαπούς ανασφάλιστους και οικονομικότατους για τους εργοδότες τους και με πλημμελή έλεγχο από τους εκουσίως αποδυναμωμένους ελεγκτικούς φορείς.

Κι όλα αυτά βέβαια, σε μία τουριστική σεζόν όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά οι πληρότητες των ξενοδοχείων ήταν ακόμα μεγαλύτερες κι από πέρυσι, με τον τζίρο των ξενοδόχων να αυξάνεται, τα εργατικά τους κόστη να μειώνονται και συνεπώς τα κέρδη τους να γιγαντώνονται. Είναι, λοιπόν, απαράδεκτο με τέτοιες ευνοϊκότατες συνθήκες για τους ξενοδόχους σε όλα τα επίπεδα, να αφήνουν απλήρωτα τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών των εργαζομένων, να προσλαμβάνουν ανασφάλιστους χαμηλόμισθους ξενοδοχοϋπάλληλους υπό το “μανδύα” της μαθητείας και κυρίως να παραβιάζουν προκλητικά τους νόμους που έχουν απομείνει να προστατεύουν τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε και διεκδικούμε την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους συνάδελφους οφείλονται, όπως επίσης και την καταβολή της άδειας και του επιδόματος αδείας του 2014. Ζητάμε, επίσης, από την Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί σε ελέγχους βάσει της σωρείας των καταγγελιών των εργαζομένων για τα οφειλόμενα και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις.