Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !

Με νόμο η απαγόρευση πώλησης της δημόσιας περιουσίας
 - Ζήτησε συναίνεση των κομμάτων να περάσει η απαγόρευση και στο Σύνταγμα
- Οργή του πρωθυπουργού για τη συμπεριφορά της Τρόικας
- “Κανείς δεν παίζει με την αξιοπρέπεια του Ελληνικού Λαού”
papandreou-giwrgosΑκόμα και δικούς του συνεργάτες αιφνιδίασε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας οτι θα προτείνει νόμο για να μην μεταβιβάζεται ή πωλείται ελληνική γη!

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την περιφημη συνέντευξη Τύπου της τρόϊκας με την οποάι ζήτησαν να πουλήσουμε τα πάντα για να ανταπεξέλθουμε στις δανειακές μας ανάγκες.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, μέσα από διάλογο, να συμφωνήσουν σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και αργότερα με την Αναθεώρηση να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα.

Συμπλήρωσε δε, ότι θα δίνεται το δικαίωμα μόνο στη Βουλή να αποφασίζει τη μεταβίβαση μικρής έκτασης γης.

Ο πρωθυπουργός, εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση απαντά τόσο στη σημερινή συγκυρία όσο και μακροπρόθεσμα και επανέλαβε:

«Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και αποπληρωμή χρεών. Να μη συγχέεται ο όρος αξιοποίηση με τον όρο πώληση. Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της.»

Κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «κανείς μας δεν είναι περήφανος που κάθε τρεις και λίγο έρχονται ορισμένοι κύριοι και αξιολογούν την πορεία του έργου μας, που η χώρα μας είναι υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία και μάλιστα κάτω από τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας».

Σφοδρή αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Για "απόπειρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του λαού" κατηγορεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ με αφορμή την εξαγγελία νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα απαγορεύει την πώληση μεγάλων εκτάσεων δημόσιας γης.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικης αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης υποστηρίζει πως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, στο άρθρο 14 παρ. 5, αναγνωρίζει στους δανειστές της χώρας το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση, όχι μόνον της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και κρατικής περιουσίας ταγμένης στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού.

"Ο κ. Παπανδρέου επιμένει να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα", τόνισε ο κ. Μιχελάκης επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι «κανείς δεν είναι περήφανος, κάθε τρεις και λίγο, κάποιοι κύριοι να έρχονται και να ελέγχουν».

"Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να μιλά για υποχρέωση να απαλλαγούμε από «εξαρτήσεις, δουλείες και Μνημόνια» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος διερωτήθηκε ποιος υπέγραψε και ποιος ψήφισε τις «εξαρτήσεις, τις δουλείες και τα Μνημόνια;»

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου ως αποκλειστικά υπαίτιο για όσα, μόλις τώρα, προσποιείται ότι τον ενοχλούν. "Δεν είναι καταγγέλλων. Είναι 
καταγγελλόμενος» , δήλωσε ο κ. Μιχελάκης
newsit.gr.