Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

EKRANO YACHT !


                   Ένα ιπτάμενο σκάφος....


Το οικολογικό γιoτ του 2025 θα μπορεί να πετά πάνω από τα κύματα αν υλοποιηθεί το όραμα του σχεδιαστή Τζάρον Ντίκσον από το Πανεπιστήμιο Μονάς στην Αυστραλία.

« Οι άνθρωποι πάντοτε ψάχνουν νέους τρόπους να ταξιδεύουν και να βελτιώνουν τη ζωή τους » εξηγεί ο Ντίκσον. « Το πρωτοποριακό μου σχέδιοθα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια μέρα, καθώς ενώ διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός γιοτ είναι προικισμένο με τις ανέσεις ενός αεροσκάφους ». Σύμφωνα με τον επινοητή του, το ΕkranoΥacht κινείται με τη βοήθεια υδρογόνου. Μπορεί να ίπταται σε ύψος 3,5 μέτρων πάνω από τα κύματα στην ιλιγγιώδη ταχύτητα των 400 χλμ. ανά ώρα ή και να σχίζει τα κύματα της θάλασσας όπως θα έκανε ένα κοινό γιοτ.

Το μήκους 37 μέτρων σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει ως και έξι άτομα στους άνετους χώρους του. Οσο για το εσωτερικό του και εκεί ο Ντίκσον έδωσε βαρύτητα στον παράγοντα περιβάλλον, σχεδιάζοντας μεγάλα παράθυρα για τη διάχυση του φυσικού φωτός. « Ο εσωτερικός σχεδιασμός ήταν πολύ σημαντικό μέρος του όλου εγχειρήματος, καθώς οι ταξιδιώτες δεν θα πρέπει να στερούνται τις ανέσεις του κανονικού τους σπιτιού » υποστηρίζει ο ίδιος.

TO VIMA.GR