Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ...ΤΟ ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ

 Είναι ένα από τα επτά Σύγχρονα Θαύματα του Κόσμου. Όμως το τελευταίο διάστημα έχει “υποστεί” τα πάντα. Το Μάτσου Πίτσου είναι “θύμα” της επιτυχίας του!
Ο αρχαιολογικός χώρος Μάτσου Πίτσου στις Άνδεις έχει πέσει «θύμα» της ίδιας του της επιτυχίας, ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα.

Η αυξημένη τουριστική ζήτηση απαιτεί να ληφθούν νέα μέτρα που περιλαμβάνουν ακόμα και τον περιορισμό στην πρόσβαση, προκειμένου να προστατευθεί, δηλώνει η ίδια.

«Το Μάτσου Πίτσου είναι θύμα της ίδιας του της επιτυχίας, επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Αλλά την ίδια στιγμή, και εμείς και ο λαός του Περού, ενδιαφερόμαστε να το προστατεύσουμε» δήλωσε η Ιρίνα Μπόκοβα, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Άλαν Γκαρσία.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO δήλωσε ότι «επικίνδυνες» επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προκαλούν καταστροφές στην «χαμένη πόλη» του 15ου αιώνα και ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να προστατευθεί ο αρχαιολογικός θησαυρός. Μάλιστα πριν από ένα χρόνο ο χώρος είχε κλείσει για αρκετό διάστημα λόγω καταστροφικών πλημμυρών ενώ είχαν αποκλειστεί και περίπου 1.000 τουρίστες.

Το Μάτσου Πίτσου έχει συμπεριληφθεί στα επτά Σύγχρονα Θαύματα του Κόσμου.
Newsit.gr