Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΤΟ Σ τ Ε

Αρνητική η απόφαση για τα μαθητικά δρομολόγια.......
mathites_-_leoforeioΑπορρίφθηκε,  τελικά, από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει τον περασμένο Δεκέμβριο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία δεν είχαν εγκριθεί οι συμβάσεις εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων.

Εν αναμονή της απόφασης και μιας τέτοιας εξέλιξης, ο Περιφερειαάρχης Σπύρος Σπύρου – μετά και τη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών - είχε δηλώσει χθες ότι την οριστική λύση στο πρόβλημα θα δώσει μόνον υπουργική απόφαση ή νομοθετική ρύθμιση. Μάλιστα, ο κ. Σπύρου είχε προσθέσει πως     η αξιοποίηση του άρθρου 16 για την παράταση της περυσινής σύμβασης, δε θα μπορούσε να γίνει από τον ίδιο αλλά από τη Ν.Α. και αυτό – μόνον στην περίπτωση - αν δεν είχε διεξαχθεί -  νέος διαγωνισμός.
Την ίδια ώρα φαίνεται πως ομαλοποιείται  η κατάσταση με την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό, καθώς η πλειοψηφία των δρομολογίων γίνονται κανονικά. Η κατάσταση ωστόσο αναμένεται να εξομαλυνθεί πλήρως την επόμενη εβδομάδα. 
Πάντως μετά την απορριπτική απόφαση του Δικαστηρίου, που απέρριψε – επίσης – όλες τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλει Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για ανάλογα θέματα, ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα και στο Συμβούλιο των Περιφερειαρχών που έγινε το πρωί στην Αθήνα, υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Σγουρού και με την ευκαιρία των συναντήσεων  που έχουν σήμερα οι Περιφερειάρχες με τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αγροτική Ανάπτυξης.
Εξάλλου
Την ίδια ώρα για την υπόθεση των μαθητικών δρομολογίων εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων  με την οποία δηλώνει ότι:
•    Ουδέποτε προσπάθησαν να πείσουν συναδέλφους να αποφασίσουν για την εκτέλεση η μη των μαθητικών δρομολογίων,  ενώ όσοι εκτέλεσαν τις μεταφορές πήραν αυτή την απόφαση  λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής. Επίσης απαντώντας σε όσους, όπως επισημαίνουν τους κατηγόρησαν ότι ενεργούν ως μειοψηφία, δηλώνουν ότι ενεργούν για το συμφέρον των μελών τους και όχι για την προσωπική τους προβολή.
Το θέμα των μαθητικών δρομολογίων συζητήθηκε στη Βουλή μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από το βουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Χαραλάμπους.Απαντώντας στον κ. Χαραλάμπους η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε ότι το Υπουργείο παρακολουθεί την υπόθεση μέρα τη μέρα και συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Η υφυπουργός προσέθεσε ότι θεωρεί «ότι το θέμα λύνεται μεν άμεσα, αλλά  θα μας συντροφεύσει –όχι το συγκεκριμένο και η κρίση- διότι θέλουμε να το εξορθολογίσουμε, να το κάνουμε πιο διαφανές, πιο εύκολο αλλά και πιο ορθολογικό για τους δήμους» Ο κ. Χαραλάμπους εξέφρασε τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι  στο έγγραφο του Υφυπουργού κ. Ντόλιου προς τον Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου εκφράζεται η άποψη για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος μέσω του Άρθρου 16 και της επέκτασης του περσινού διαγωνισμού ο οποίος όμως μπορεί να σταματήσει και πάλι στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
σύνταξη:Μαρίνα Μοσχάτ-Κατερίνα Κατσαρού