Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΕΓΧΡΩΜΟ !


 Και λες εμένα έγχρωμο;...


Και λες εμένα έγχρωμο;...,Όταν γεννιέμαι, είμαι μαύρος

Όταν μεγαλώσω, είμαι μαύρος
Όταν κάθομαι στον ήλιο, είμαι μαύρος
Όταν φοβάμαι, είμαι μαύρος
Όταν αρρωσταίνω, είμαι μαύρος
Κι όταν πεθαίνω, ακόμα είμαι μαύρος

Κι εσύ λευκέ άνθρωπε...
Όταν γεννιέσαι, είσαι ροζ
Όταν μεγαλώνεις, γίνεσαι λευκός
Όταν κάθεσαι στον ήλιο, γίνεσαι κόκκινος
Όταν κρυώνεις, γίνεσαι μπλε
Όταν φοβάσαι, γίνεσαι κίτρινος
Όταν αρρωσταίνεις, γίνεσαι πράσινος
Κι όταν πεθαίνεις, γίνεσαι γκρι
Και λες εμένα έγχρωμο;
Αυτό το ποίημα προτάθηκε από...
 Τα Ηνωμένα Έθνη ως το καλύτερο ποίημα του 2006. Το έγραψε ένας Αφρικανός μαθητής.

Από το e-fungus 

 ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ !     

                   Πορεία προς τη Βουλή.....

Με συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί, ενώ αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν μέχρι τη Πέμπτη
Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζουν για τις 11 το πρωί σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος εν αναμονή του της ψήφισης του νομοσχεδίου που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Υγεία.
"Περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας" δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου.
Αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο - οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ - τόνισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι σήμερα στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ο γιατρός θα είναι κοντά στον πολίτη, «δίχως εξευτελισμούς και ταλαιπωρία», διευκρινίζοντας πως όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν σε επιμέρους κλάδους εργαζομένων στην πρωτοβάθμια υγεία, είναι πολύ σημαντικά, αλλά - όπως είπε - προηγείται η επιδίωξη όλων μας να φέρουμε τον γιατρό και τις υπηρεσίες του κοντά στους πολίτες.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, είπε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όμως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός - πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», ενώ «για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε την Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας.
Μόνον 50 από τους 4.150 γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ, έχουν δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από χθες που το ΙΚΑ άνοιξε τις πόρτες του, στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ωστόσο πολλοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αναφέρουν ότι γιατροί που περιλαμβάνονται στους καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους για ραντεβού.
Κλειστά παραμένουν και σήμερα, Τετάρτη, τα φαρμακεία.
 ΠΗΓΗ news247.gr


ΠΑΤΙ....ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ !

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Η ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...

Η 16χρονη  πρωταγωνίστρια  της σειράς «Πάτι»,  Λάουρα Εσκουιβέλ,  όπως εµφανίζεται  στο οµώνυµο  µιούζικαλ  Τι σηµαίνει η Πάτι στην Ελλάδα; Ολα κι όλα. Μπορεί τα λεωφορεία να µη λειτουργούν, τα φαρµακεία να έχουν κατεβάσει τα ρολά, οι γιατροί να είναι στους δρόµους, οι αγρότες να κόβουν την Ελλάδα στα δύο, αλλά το «υπερθέαµα» Πάτι δουλεύει πυρετωδώς.

Ο επαγγελµατισµός(α λα ελληνικά)και οι µηχανές στο φόρτε... για τα σιδεράκια της µόνο. Επειδήη Λάουρα Εσκουιβέλ, η 16χρονη ηρωίδατης οµώνυµης τηλεοπτικής σειράς απότη µακρινή Αργεντινή (µεταγλωττισµένη προβάλλεται από το Mega και στην Ελλάδα), έχει φανατικό κοινό στα µέρη µας. Και επειδή το φανατικό αυτό κοινό της έδειξε τις διαθέσεις του από την πρώτη σύντοµη επίσκεψή της στην Ελλάδα –µε άλλα λόγια προσγειώθηκε η Πάτιστο Public και κατέβηκαν ορδές 13χρονων µε τις µαµάδες τους και σηµειώθηκαν µέχρι και λιποθυµίες!

Γι’ αυτό τον λόγο, αποφασίστηκε να έρθειτοκορίτσι ξανά και νακάνει ένα πλήρες σόου, όπως αρµόζει σε ένα λαµπερό διεθνές «προϊόν» που βγήκε µέσα από την καρδιάτης αργεντίνικης σόουµπιζ.

Στην αρχή είχαν οριστεί πέντε συναυλίες στο Κλειστό Γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου, αλλά λόγω τεράστιας ζήτησης έγιναν επτά. Μέσα σε λίγες µέρες, οι τέσσερις πρώτες βραδιές έγιναν sold out και ήδη βαδίζουµε για την πέµπτη. Μέχρι χθες, δηλαδή, είχαν προπωληθεί πάνω από 23.000 εισιτήρια
.

Η υστερία Πάτι κρίσεις δεν κοιτά, γι’ αυτό και το τύπου µιούζικαλ που θα δούµε – και το οποίο έχει ήδη ανέβει στην Ισπανία και την Ιταλία – είναι βασισµένο στις αρχικές του προδιαγραφές. 

Σκηνικά, κοστούµια, τραγούδι, χορός, φωτισµοί κ.λπ. και το σενάριο των περιπετειών της Πάτι σε λάιβ εκδοχή. Οπως γίνεται και σε άλλες χώρες του κόσµου, το κάστινγκ για τους 35χορευτές και ηθοποιούς που συµµετέχουν ανέλαβεη ισπανική εταιρεία Elastic σε συνεργασία µεελληνική οµάδα παραγωγής (συµµετέχουν η Eleven του Ντέµη Νικολαΐδη, η EMI και η εταιρεία παραγωγής Link 4U). 

Το σενάριο προσαρµόστηκε λιγάκιώστε «να ταιριάζειστα ελληνικάδεδοµένα», όπως µας είπαν, οι αλλαγές όµως είναι µικρές και εγκρίθηκαν από τη µητέρα εταιρεία. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Στέφανο Σαρτίνι και ο Στέφανο Καλατρόνι τη διεύθυνση φωτογραφίας. 

Για την επιλογή των δύο βασικών συµπρωταγωνιστών της, Ματίας και Αντονέλα, επιλέχθηκαν µε ακροάσεις ο Λούης Γεωργίου και η Αλεξάνδρα Ρασίµοβ, καιοι δύο από τη σχολή Fame Studio του Ant1. Για τον ρόλο της Ζοσεφίνας, τέλος, επιλέχθηκε η Ελενα Κοτίδου. 

Eίναι χαρακτηριστικό πάντως ότι και το CD της (κυκλοφόρησε απότην ΕΜΙ) είναι στο τοπ των εν Ελλάδι πωλήσεων (και στο ελληνικό και στο ξένο ρεπερτόριο) γι’ αυτό και θα κυκλοφορήσει και νέα εκδοχή µεκαραόκε για να µπορούν να κάνουν...πρόβες οι 12χρονεςπου λατρεύουν τησειρά. Το περίεργο όµως είναι ότι δεν είναι µόνον 12χρονες και 13χρονες φανατικές της σειράς, όπως µας είπαν από την EMI. «Οι ηλικίες είναι µικρότερες απ’ ό,τι περιµέναµε, αρχίζουν απόέξι ετών και φτάνουν έως και δεκαέξι». 

Ο θρίαµβός της δεν είναι µόνο ελληνικό φαινόµενο. Ισπανοί, Ιταλοί, Πορτογάλοι και Τούρκοι µάς συναγωνίζονται σε τηλεθέαση. Ούτε λόγος βέβαια για την Αργεντινή. Εκεί το 16χρονο κορίτσι είναι ήδη από τις πιο δηµοφιλείς ηθοποιούς. 

Από τα δεδοµένα που έχουµε για την τηλεθέαση της σειράς, είναι σχεδόν700.000 

οι θεατές που την παρακολουθούν (6,9% τηλεθέαση και 12% µερίδιο). Από αυτούς έξι στους δέκα είναι παιδιά 4 έως 14 ετών. Οµως έχει πέραση και σε µεγαλύτερες ηλικίες καθώς 224.000 τηλεθεατές που βλέπουν την «Πάτι»στο Mega είναιηλικίας από 15 έως 44 ετών.
ΠΗΓΗ τα NEA ONLINE