Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

110 ΕΚ ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ...

...Kαι 55 εκ Ευρω οι Δημοτικές Επιχειρήσεις
Στα 110 εκ ευρώ φθάνει το χρέος του Δήμου, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενώ δεν έχουν καταγραφεί ακόμη οι υποχρεώσεις των δημοτικών εταιρειών και ΔΕΥΑ που αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τα 55 εκ ευρώ.
Αυτά δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάκης Καρύδης σημειώνοντας ότι η ...
...πολιτική ηγεσία του Δήμου αντιμετωπίζει τα οικονομικά του ως να υφίσταται πρόγραμμα εξυγίανσης και στόχος είναι ο ισολογισμός του 2011 και ο προϋπολογισμός του 2012, να αποτυπώσουν χρέος μικρότερο από εκείνο που παρελήφθηκε.
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κος Καρύδης τόνισε ότι ο ισολογισμός έναρξης στηρίχτηκε αφενός στα στοιχεία των υπηρεσίες των πρώην δήμων, αφετέρου στους ισολογισμούς του 2009, όπου αυτοί υπήρχαν. Ιδιαίτερα για τον Δήμο Παρελίων, όπως δήλωσε, τα στοιχεία απηχούν και τον ισολογισμό του 2010, που απλά αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος Δήμος είχε πλεόνασμα στο ταμείο του, όπως και αρκετοί άλλοι, ωστόσο είχαν υπογραφεί επιταγές και άλλες υποχρεώσεις που θα έπρεπε να ικανοποιηθούν.
Υπογράμμισε ότι δεν παραποιήθηκαν πουθενά τα στοιχεία, τα οποία ελέγχθηκαν από ορκωτούς λογιστές ενώ στόχος δεν ήταν να καταγραφεί ποιος Δήμος χρωστά περισσότερα και ποιος όχι.
Συντάκτης: Λυκούργος Σκιαδόπουλος