Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ:ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΕΡΑ

Στέφανος Γκίκας: Η εδώ παρουσία της ΕΡΑ Κέρκυρας, έχει και εθνική σημασία λόγω της γειτνιάσεως με εθνικά ευαίσθητες περιοχές

Με αφορμή την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τον δημόσιο Ραδιοσταθμό της  ΕΡΑ Κέρκυρας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υποβάθμιση της...
...Κέρκυρας συνεχίζεται. Φράγματα, Αστυνομικό Μέγαρο, Ψυχιατρείο, οδικοί άξονες, αεροδρόμιο, λιμένες, κλπ, κλπ. Σειρά έχει τώρα ο περιφερειακός δημόσιος Ραδιοσταθμός της  ΕΡΑ Κέρκυρας, ο οποίος φαίνεται ότι θα παύσει να λειτουργεί μετά από 55 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στον τόπο μας. Αιτία, η πρόθεση της  Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να «αναδομήσει» τις υπηρεσίες της ΕΡΤ σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων.

Μπορεί ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ να είναι απαραίτητος, αλλά το κλείσιμο ιστορικών περιφερειακών σταθμών, όπως η ΕΡΑ Κέρκυρα, είναι λάθος, διότι εκτός της αδιαμφισβήτητης διαχρονικής προσφοράς του Σταθμού στην τοπική κοινωνία και στα τοπικά δρώμενα, η εδώ παρουσία του, έχει και εθνική σημασία λόγω γειτνιάσεως με την Αλβανία και εθνικά ευαίσθητες περιοχές. Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Σταθμού δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι τα οφέλη από την διατήρησή του είναι πολύ περισσότερα από την κατάργησή του.

Επιτέλους οι αρμόδιοι Υπουργοί ας κατανοήσουν το αυτονόητο και ας μην προχωρήσουν στην παύση του Ραδιοσταθμού