Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ


Για απελευθέρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ από τις συντεχνίες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε την υπάρχουσα κατάσταση "σοβιετικό μοντέλο"
Στο πλευρό της Άννας Διαμαντοπούλου, τάχθηκε ο πρωθυπουργός υπερασπιζόμενος από το ...
...βήμα της Βουλής την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιχειρεί και η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
"Με αυτό το νομοσχέδιο, απελευθερώνουμε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τον κρατισμό και τα παραδίδουμε στην κοινωνία ως δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν για το δημόσιο συμφέρον και όχι τις στενές συντεχνίες" ανέφερε  ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης, αποτελεί παράδειγμα των πελατειακών αντιλήψεων που επεκράτησαν στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να έχει εγκαθιδρυθεί ένα σοβιετικό μοντέλο κεντρικού, ανορθολογικού σχεδιασμού.
Μάλιστα, έκανε λόγο για "φοιτητοπατέρες" εμπλεκόμενους σε σχέσεις συναλλαγής με καθηγητές που φιλοδοξούν να αναλάβουν θέσεις διοίκησης.
"Σήμερα κρίνεται το ποιες δυνάμεις είναι πραγματικά διατεθειμένες να συμβάλλουν στην αλλαγή της χώρας μας. Εμείς θα προχωρήσουμε. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες εκτός από το ΠΑΣΟΚ" κατέληξε ο Πρωθυπουργός.
 news247.gr