Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΕΧΑΣΕ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

                   ΚΕΡΚΥΡΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-2
Το «τρικ» με τον Λέτο και τα μηνύματαClick to open image!Click to open image!Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή αποτυχία ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη ψυχολογίας στην Κέρκυρα νικώντας με 2-0.

Καλύτεροι και πιο πιεστικοί στο β' ημίχρονο οι παίκτες του Φερέιρα σκόραραν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λέτο (62') και γκολ του Νίνη στις καθυστερήσεις 
μετά από κόντρα.

Ηρεμία και αυτοπεποίθηση ήταν τα ...
...κύρια χαρακτηριστικά -εκτός από τους τρεις βαθμούς- που κέρδισε το "τριφύλλι" στην Κέρκυρα μετά το πρώτο διπλό που πήρε στο ξεκίνημα της φετινής κούρσας στο πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό κάζο με τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη.
  
Οπως και πέρσι στην πρεμιέρα του Φερέιρα στον "πράσινο" πάγκο, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με το ίδιο σκορ πετυχαίνοντας και πάλι γκολ στις καθυστερήσεις. Πέρσι "καθάρισε" μόνος του ο Τζιμπρίλ Σισέ ενώ φέτος οι δύο "φίλοι" του, Σεμπάστιαν Λέτο και Σωτήρης Νίνης.

Παρά το ρίσκο στο ξεκίνημα του ματς του Φερέιρα που άφησε εκτός Λέτο, Νίνη και Κατσουράνη αλλά και την φλυαρία για περίπου 45 λεπτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίεσαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και με τους Ζέκα και Λέτο αρκετά ενθουσιώδεις πήραν το πολύτιμο τρίποντο σε μια δύσκολη παραδοσιακά έδρα.

Παρουσία των Γόντικα (προέδρου) και Χατζηνικολάου (αντιπροέδρου) οι 700 οπαδοί του Παναθηναϊκού διαμαρτύρονταν με συνθήματα και πανό στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς εις βάρος της οικογένειας Βαρδινογιάννη και κυρίως του Τζίγγερ.

Τα πλάνα των προπονητών

Με διάταξη 4-1-4-1 παρέταξε την ενδεκάδα του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στοχεύοντας να έχει μια τετράδα στην μεσαία γραμμή που να δίνει λύσεις και στην επίθεση αλλά και στην άμυνα της ομάδας.  Οι Γκουστάβο, Βενέτης, Βέντσελ και Κοντοδήμος ήταν οι τέσσερις της άμυνας ενώ σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν ο Λαμπρόπουλος με την έτερη τετράδα των Οσμάν, Λόβιν, Ιωάννου και Καλατζή με μοναδικό προωθημένο τον Μαζνόφ.

Με τέσσερις σημαντικές αλλαγές παρουσίασε την ομάδα του Παναθηναϊκού, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος εκτός ότι δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Σπυρόπουλο άφησε εκτός ενδεκάδας τους Κατσουράνη, Νίνη και Λέτο.

Έτσι, εκτός του Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, χρησιμοποίησε τους Βύντρα (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) και Μπουμσόνγκ, Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Οι εκπλήξεις του Πορτογάλου ξεκίνησαν με τον Βιτόλο να είναι στην θέση του Κατσουράνη σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στην Μακάμπι.

Οι δύο άλλες αλλαγές ήταν ο Καραγκούνης αντί του Νίνη και ο Κλέιτον αντί του Λέτο με τους Ζέκα, Κουίνσι και Τοτσέ να πλαισιώνουν την ενδεκάδα και τον Ισπανό επιθετικό μοναδικό "κυνηγό".

Οδηγίες προπονητών και ευκαιρίες επιθετικών

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες αναλώθηκαν στο πως θα καταφέρουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και παράλληλα να φτάσουν απειλητικά μπροστά στις δύο αντίπαλες εστίες. Ταυτόχρονα, οι δύο προπονητές από τα πρώτα λεπτά έδιναν οδηγίες βλέποντας πως έπαιζαν οι παίκτες τους για να διορθώσουν ότι έβλεπαν κακώς στην εικόνα της ομάδας τους.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι απείλησαν στο ματς όταν στο 13' ο Γκουστάβο με "ποδιά" απέφυγε τον Ιωαννίδη έκανε την παράλληλη σέντρα με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Κοτσόλη και σε κενή εστία την ώρα που ο Ιωάννου ήταν έτοιμος να πλασάρει ο Βύντρα με τάκλιν αποσόβησε ένα βέβαιο γκολ.

Η απάντηση των παικτών του Φερέιρα ήταν άμεση όταν στο επόμενο λεπτό (14') ο Ιωαννίδης από αριστερά έκανε την σέντρα ο Κοντοδήμος απέκρουσε με κεφαλιά η μπάλα όμως αφού βρήκε την πλάτη του Βέντσελ στρώθηκε στον Τοτσέ που έκανε βιαστικά το σουτ χωρίς ισορροπία και η μπάλα πέρασα πάνω από την εστία του Αναστασόπουλου.

Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με σουτ του Λαμπρόπουλου (17') και του Κλέιτον (18') που πέρασαν ανεκμετάλλευτα

Έμεναν στην προσπάθεια...


Οι δύο ομάδες με μονότονο τρόπο αναζητούσαν τρόπο για να απειλήσουν τους Αναστασόπουλο και Κοτσόλη ωστόσο δεν είχαν λύσεις στην επιθετική τους ανάπτυξη. Λίγο μετά το ημίωρο (31') ο Κουίνσι μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο ο Αναστασόπουλος έπεσε στην γωνία του και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε πριν ο Τοτσέ επωφεληθεί.

Την ίδια ώρα ο Πορτογάλος τεχνικός του "τριφυλλιού" έδωσε εντολή στον Λέτο να ξεκινήσει προθέρμανση αφού θεωρούσε πως δεν υπήρχε καλή ανάπτυξη από αριστερά για την ομάδα του.

Οι "Φαίακες" στο 41' απείλησαν για μια ακόμα φορά από στημένη φάση αλλά το εξαιρετικό φάουλ του Ρουμάνου, Λόβιν απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις όταν μετά την σέντρα του Βύντρα ο Κλέιτον έκανε την κεφαλιά πάσα αλλά ο Τοτσέ αδράνησε και δεν πλάσαρε στον σωστό χρόνο με τον Αναστασόπουλο να μπλοκάρει έγκαιρα την μπάλα.

Μέσα ο Λέτο έξω ο Κλέιτον

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον τεχνικό του παναθηναϊκού μόνο να κάνει την πρώτη του διορθωτική κίνηση στο ματς και να αποσύρει τον Σίλβα Κλέιτον και να βάζει στην θέση του τον Σεμπάστιαν Λέτο. Από την αντίπερα όχθη, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς απλά σήκωσε με την έναρξη του ματς για προθέρμανση τους έμπειρους Μπάρκογλου, Αγρίτη και Μετίν.

Στο 47' Κουίνσι, Καραγκούνης άλλαξαν ωραία την μπάλα αυτή κατέληξε στον Λέτο και δεξιά αλλά η σέντρα του Αργεντίνου προς τον Τοτσέ σταμάτησε από τον Αναστασόπουλο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Καλαντζής έκανε μια κούρσα προς την περιοχή του Παναθηναϊκού ανακόπηκε από τον Ζέκα, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Λαμπρόπουλο αλλά το σουτ από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Λέτο στο 53', με τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό μετά από ατομική ενέργεια να σουτάρει και τον Αναστόσοπουλο να απομακρύνει. Ιδια φάση και πάλι τέσσερα λεπτά αργότερα (57') με τον Καραγκούνη να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον πορτιέρο της Κέρκυρας να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Φρεσκάρισμα ο Μπάντοβιτς... γκολ ο Λέτο

Ο τεχνικός των "Φαιάκων" σε διάστημα πέντε λεπτών φρέσκαρε την ομάδα του με τους έμπειρους Αγρίτη και Μετίν να μπαίνουν στο ματς και τους Ιωάννου, Λαμπρόπουλο να αποχωρούν.

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που πίεζαν περισσότερο (μετά την εντολή και τις φωνές του Φερέιρα) και στο 61' μετά από κάθετη πάσα του Βύντρα ο Ζέκα ανατράπηκε από τον Οσμάν και με την άμεση υπόδειξη του βοηθού ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε με μικρή καθυστέρηση το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτέλεση ο Σεμπάστιαν Λέτο και ο Αργεντίνος ευστόχησε νικώντας τον Αναστασόπουλο και γράφοντας το 0-1, με τα πανηγύρια των φίλων του Παναθηναϊκού και του παίκτη (φιλούσε το τριφύλλι στην φανέλα) να είναι έξαλλα.

Μέσα ο Μπάρκογλου... κατοχή οι φιλοξενούμενοι

Οι παίκτες του Φερέιρα με λιγότερο άγχος πλέον προσπαθούσαν και έχοντας την εδαφική υπεροχή κρατούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, ελέγχοντας την ροή του ματς και την κατοχή συνάμα.

Ο προπονητής της Κέρκυρας βλέποντας την ομάδα του ουσιαστικά να μην έχει κάνει ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασε στο ματς και τον τρίτο έμπειρο επιθετικό Μπάρκογλου αντί του Μαζνόφ. Ο χρόνος κυλούσε και ο Ζέκα στο 72' με ένα πολύ δυνατό σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Αναστασόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ με γροθιές.

Πίεση από "Φαίακες", γκολ με κόντρα ο Νίνης

Τέσσερα λεπτά αργότερα (76') ο Λόβιν αφού απέφυγε στον άξονα τον Βιτόλο εξαπέλυσε μια "βολίδα" αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του έβαλε στο ματς τον Νίνη αντι του κουρασμένου Καραγκούνη που χειροκροτήθηκε από τους φίλους των "πράσινων" αποχωρώντας.

Οι γηπεδούχοι που είχαν αυξήσει την πίεσή τους (κάτι που ζητούσε επίμονα όρθιος ο Μπάντοβιτς) απείλησαν στο 83', όταν ο Καλατζής ξεπέρασε στο σπριντ τον Ιωαννίδη και στην σέντρα του στο ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε τον αμαρκάριστο Μετίν που πλάσαρε στην κίνηση ψηλά άουτ προς απογοήτευση των φίλων της Κέρκυρας.

Στο 88' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση και ανατροπή του Μπάρκογλου αλλά όπως φάνηκε και από τον τηλεοπτικό φακό ο επιθετικός της Κέρκυρας πριν πάει ο Μπουμσόνγκ κοντά του έχασε την ισορροπία του και έπεσε.

Στις καθυστερήσεις όπως και πέρσι οι φιλοξενούμενοι "κλείδωσαν" την νίκη όταν ο Νίνης πίεσε το γύρισμα στον Αναστασόπουλο και ο πορτιέρο της Κέρκυρας στην προσπάθεια να διώξει σούταρε επάνω του με την μπάλα να καταλήγει μετά την κόντρα στα δίχτυα του, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Βασιλειάδης

Κίτρινες: Οσμάν, Μέτιν / Καραγκούνης, Βύντρα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Λαμπρόπουλος (60' Μετίν), Οσμάν, Λόβιν, Ιωάννου (54' Αγρίτης), Καλατζής, Μαζνόφ (71' Μπάρκογλου).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης (79' Νίνης), Κλέιτον (46' Λέτο), Ζέκα, Κουίνσι (89' Μαυρίας), Τοτσέ.
 sport24.gr