Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ...




 ...ιστορίας,πολιτισμού και φύσης.
Το νησί που μάγεψε ποιητές και βασιλιάδες 
Το λιμάνι που ένωσε την Ανατολή με τη Δύση.

Ο τόπος που φιλοξένησε τον Οδυσσέα, τον πολυμήχανο ήρωα του Ομήρου, ο τόπος που διάλεξε ο Ποσειδώνας για να χαρεί τον έρωτά του με την Αμφιτρήτη, είναι ο ίδιος που εξακολουθεί να φιλοξενεί και να εμπνέει τους σημερινούς επισκέπτες: όμορφη, ρομαντική, φυσική, ιστορική μα προ πάντων ...

...απρόοπτη, η Κέρκυρα ξετρελαίνει τον ταξιδιώτη.
Η πιο συνηθισμένη ερώτηση στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων είναι: “μπορώ να μείνω λίγες μέρες ακόμα;”
To Παλαιό Φρούριο, ο χώρος που φιλοξένησε την πόλη της Κέρκυρας από τον 6ο μ.Χ. αι. μέχρι τον 14ο αι., το Νέο Φρούριο με πανοραμική θέα της πόλης, ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, του προστάτη του νησιού του οποίου το σκήνωμα φυλάσσεται σε ασημένια λάρνακα είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.
Έξω από την πόλη δεσπόζει το φημισμένο Ποντικονήσι που μαζί με το μοναστήρι της Βλαχέραινας αποτελούν την πιο αναγνωρίσιμη σύνθεση της Κέρκυρας, το ανάκτορο Αχίλλειο, η παραθεριστική κατοικία της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ και αργότερα του Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου του Β’, η Παλαιοκαστρίτσα με το μοναστήρι της Θεοτόκου που ιδρύθηκε το 1225 και το Αγγελόκαστρο, το υποβλητικό βυζαντινό φρούριο χτισμένο πάνω σε βράχο της περιοχής.

Δύο ακόμα Φρούρια μακριά από την πόλη, το Γαρδίκι, βυζαντινό κάστρο του 13ου αι. στη νότια Κέρκυρα και το κάστρο της Κασσιόπης στο βόρειοανατολικό μέρος της, παραπέμπουν στο μακρινό παρελθόν και στις μάχες με πειρατές και επίδοξους κατακτητές.
Ολόκληρη η Κέρκυρα είναι ένα αξιοθέατο, ένα ζωντανό μουσείο ιστορίας, πολιτισμού και φύσης. 

Όπου και να γυρίσει το βλέμμα αντικρύζει μοναδικές εικόνες που η καταγωγή τους χάνεται στο βάθος των αιώνων
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Press