Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΖΑΝΗ:ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΥΣΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΕΤΗ


Φωτογραφία για Εμφανίστηκε κρούσμα λύσσας έπειτα από 25 χρόνια!Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς μετά από 25 χρόνια επανεμφανίστηκε κρούσμα λύσσας σε αλεπού στην περιοχή της Κοζάνης.

Η αλεπού εμφανίστηκε πριν από μία εβδομάδα στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Βοΐου και επιτέθηκε σε σκύλο. Οι κάτοικοι καταδίωξαν το ζώο και το σκότωσαν, ενώ κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έστειλε το κουφάρι για εξετάσεις και βρέθηκε θετικό στον ιό της λύσσας, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Κρούσματα λύσσας είχαν εμφανιστεί...

... τον περασμένο χειμώνα σε Αλβανία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. Από τότε, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας συνιστά σε όσους εργάζονται στην ύπαιθρο να εμβολιάζονται προληπτικά, αλλά και να εμβολιάζουν τα σκυλιά τους.

Επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το θέμα, δεν αποκλείουν η αλεπού να μολύνθηκε από σκύλο που είχε εισαχθεί από κάποια γειτονική χώρα και στέλνουν σήμα κινδύνου για άμεσο εμβολιασμό όλων των σκύλων, οικόσιτων και κυνηγετικών.

Το τελευταίο κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε σε σκύλο στον Έβρο το 1987.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το newpost.gr, ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι «ξεχασμένες» τροπικές ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως ελονοσία, ιός του Δυτικού Νείλου και δάγγειος πυρετός, έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.
enimerotiko