Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ....


...αυταρχισμού και λογοκρισίας

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα αυταρχισμού, λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης που επιδεικνύει η τρικομματική κυβέρνηση σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Αποδεικνύεται έτσι ότι στις σημερινές συνθήκες κανένα περιθώριο, καμία χαραμάδα δεν αφήνουν ανοικτή για ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων.
Αυτό το νόημα έχει ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις συζητήσεις που διοργανώνουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι τόσο κραυγαλέος ο αποκλεισμός του ΚΚΕ που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια...

... πλήρους απουσίας και απόλυτης συσκότισης.
Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΝΕΤ, η οποία καταπατάει παράφορα το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται για τις θέσεις όλων των κομμάτων.
Η ΝΕΤ όμως δεν σταματάει εκεί, με πρόσχημα τον τρόπο παρουσίασης και τα σχόλια για δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, προχώρησε στο κόψιμο της εκπομπής «πρωινή ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κασίμη.
Επίσης η ποινική δίωξη δημοσιογράφου για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ, είναι απαράδεκτη και προκλητική.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσαγωγή ενός Κερκυραίου χθές το βράδυ στην αστυνομική διεύθυνση της Κέρκυρας γιατί «ανέβασε» φωτογραφίες αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας σε προσωπικό λογαριασμό στο διαδίκτυο.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να σπάσουν τον αποκλεισμό κάθε αντίθετης άποψης. Είναι δεδομένο ότι οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και οι αυθαίρετες αποφάσεις θα πληθαίνουν το επόμενο διάστημα.
Σ΄αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθει ο λαός την αλήθεια, όλοι όσοι θέλουν να προχωρήσει η λαϊκή χειραφέτηση, να οργανωθεί πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη.
Η ολόπλευρη ενημέρωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του λαού.