Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

...του νεαρού που δημοσίευσε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, απο τα μικροεπεισόδια της 28ς Οκτωβρίου

Σοφία Λίβερη
Πρόεδρος Εργατικού Κεντρου
Κέρκυρας
Έντονη είναι και η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, για τη σύλληψη του νεαρού που δημοσίευσε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, απο τα μικροεπεισόδια της 28ς Οκτωβρίου,  το οποίο επισημαίνει ότι «την ώρα που ο λαός πλήττεται από μέτρα, μνημόνια, περικοπές μισθών κι επιδομάτων, απολύσεις, ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση, την ώρα που ο ελληνικός λαός παρακολουθεί το θέατρο του παραλόγου με τις δημόσιες λίστες και τους δημόσιους ληστές, η δημοκρατία που κοινωνεί η τρικομματική κυβέρνηση στη χώρα «αποκαθίσταται» με τη σύλληψη δημοσιογράφων, που ενημερώνουν την κοινή γνώμη και «εδραιώνεται» με το κόψιμο εκπομπών δημοσιογράφων που τολμούν να κριτικάρουν άστοχες δηλώσεις υπουργών.
Την ίδια στιγμή, στην πόλη μας γίνονται...

... συλλήψεις απλών πολιτών που διαμαρτύρονται για την κοινωνική εξαθλίωση, πολιτών που τολμούν να απαθανατίσουν τη βία των κρατικών δυνάμεων καταστολής. Οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν να εκφοβίσουν το λαό με διάφορους τρόπους, δείχνοντας δημόσια ένα αυταρχικό τρόπο λειτουργίας, προσάγοντας άτομα, ερευνώντας σπίτια «υπόπτων» διαδηλωτών».
Το Εργατικό Κέντρο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και ως εκ τούτου κινδυνεύει να χαθεί και η Δημοκρατία και προειδοποιεί ότι θα έχει τεράστια ευθύνη για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται.