Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΤΑΝΗΣΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ....


...από την  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας
Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς παραγωγούς παραδοσιακών κερκυραϊκών προϊόντων

Δημιουργία του Δικτύου MedLS - Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής»

 Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση και προβολή των Κερκυραϊκών παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, υλοποιεί το Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013», με συνολικό προϋπολογισμό €1.482.250 και προϋπολογισμό για την ΠΕ Κέρκυρας €200.120.

Στόχος του προγράμματος

  Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και η προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού της Απουλίας και των ελληνικών περιοχών, μέσω της δημιουργίας...

... της κοινής επωνυμίας «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής», η οποία θα σηματοδοτεί τις τοπικές ιδιαιτερότητες και βέλτιστες πρακτικές στους πιο αντιπροσωπευτικούς τομείς: γαστρονομία, χαρακτηριστικά προϊόντα, φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, προϊόντα χειροτεχνίας. 

  Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινού σήματος MedLS, που θα εμπεριέχει έναν κατάλογο βέλτιστων κανόνων/προαπαιτούμενων κριτηρίων. Το συγκεκριμένο σήμα θα χρησιμοποιηθεί για τη σήμανση όλων των επιχειρήσεων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων, που πληρούν τα κριτήρια, ενώ θα προσελκύσει και νέα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο.

Δημιουργία του Δικτύου MedLS - Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής»


  Η δημιουργία του Δικτύου MedLS έχει εμπορικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι έχει πρόθεση να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες και τα πιο παραδοσιακά προϊόντα/υπηρεσίες μέσω της κατάρτισης κοινών υποχρεωτικών κανόνων καλής πρακτικής που θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να πιστοποιούν την καλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων/υπηρεσιών αφενός και αφετέρου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τον επιχειρηματικό τους αντίκτυπο σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

  Η δημιουργία του Δικτύου MedLS θα στηρίξει τις τοπικές οικονομίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ενισχύοντας κάθε πτυχή του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής. Η προβολή των προϊόντων πρόκειται να ξεκινήσει με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας στο Φεστιβάλ Οίνου και Γευσιγνωσίας που διοργανώνεται κάθε έτος από το Δήμο Λεβεράνο της Νότιας Ιταλίας, επικεφαλής εταίρο του προγράμματος, το διήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2012.

  Για το λόγο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, καλεί τους παραγωγούς συσκευασμένων παραδοσιακών Κερκυραϊκών προϊόντων, που ενδιαφέρονται για την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους στην Ιταλία να προσκομίσουν δείγμα της παραγωγής τους έως τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, προκειμένου να αποσταλεί για λόγους προβολής στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.
 Τα έξοδα αποστολής θα βαρύνουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη συντονίστρια της Ομάδας Διοίκησης του Έργου, Πολυξένη Γεωργίου (τηλ. 26613 62183, e-mail: georgiou@pin.gov.gr).

Διοργάνωσης κινητής έκθεσης Road Show

  Oι επόμενες φάσεις του έργου «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2013 προβλέπουν την επέκταση του Δικτύου μέσω της διοργάνωσης μιας κινητής έκθεσης Road Show και τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας σε 2 διεθνείς εκθέσεις γαστρονομίας και παραδοσιακών προϊόντων. Επιπλέον, πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει Γραφείο Πληροφόρησης Επιχειρηματιών και ευρύτερου κοινού σχετικά με το πρόγραμμα εντός του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας.