Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΕΒΕΖΑ:ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ....

            ...απελευθέρωσης με βαρκάδες  ΒΙΝΤΕΟ

Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Πρέβεζας, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (21-10-2012) διοργανώθηκε η περίφημη βαρκαρόλα στο λιμάνι της πόλης.

Το βράδυ της Κυριακής η παραλία γέμισε από ζωή και δεν θύμιζε σε τίποτε ημέρα Φθινοπώρου. Ο καλός καιρός σύμμαχος του κόσμου που έδωσαν το παρόν σε αυτή την εκδήλωση. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόσο από την πλευρά του κόσμου που κατέκλυσε την παραλία της Πρέβεζας όσο και από την πλευρά των συμμετεχόντων ψαράδων που με τις βάρκες τους περίμεναν από νωρίς στο λιμάνι.

Εκατοντάδες Πρεβεζάνοι από νωρίς περίμεναν για μια θέση μέσα σε κάποια βάρκα για να βιώσουν από κοντά την βαρκαρόλα ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να απολαύσουν το δρώμενο από την στεριά.


ΦΩΤΟ από pamepreveza.gr
ΦΩΤΟ από pamepreveza.gr
ΦΩΤΟ από pamepreveza.gr
ΦΩΤΟ από pamepreveza.gr

Βάρκες μεγάλες και μικρές καθώς και καΐκια ξεχύθηκαν στην θάλασσα της Πρέβεζας. Φαναράκια γέμισαν τον ουρανό ενώ τα βεγγαλικά που άναβαν έδιναν μια απίστευτη ομορφιά με φόντο την παραλία, τραγούδια και παιδικές φωνές ηχούσαν στα αυτιά που προέρχονταν μέσα από τις δεκάδες βάρκες...