Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΣΕ ΣΠΥΡΟΥ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ...

...στη  κεντρική της ομιλία χτες το βράδυ στην αίθουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσία τετρακοσίων και πλέον φίλων του ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΟΝΙΟΥ που την χειροκροτούσαν συνεχώς όρθιοι !!!!
Σαν Υφυπουργός Τουρισμού και  Βουλευτής όλα αυτά τα χρόνια, διεκδίκησα και εξασφάλισα για τον τόπο μου 25 εκατ. ευρώ έργα για τον πολιτισμό, 3 εκατ. ευρώ έργα για τον αθλητισμό και 45 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό.

Για τις βολές που δέχτηκε για τη διατήρηση της βουλευτικής 'εδρας θύμισε ότι στις εκλογές του 2010 παρίστανε τον αντιμνημoνιακό, ενώ ήταν μέχρι την τελευταία μέρα αντινομάρχης Κεφαλονιάς του ΠΑΣΟΚ,  αρνούμενος να παραιτηθεί από τη θέση του, κάνοντας προεκλογική εκστρατεία και εκμεταλλευόμενος όλα τα προνόμια που του έδινε η ιδιότητά του.
Για τον κ. Σπύρο Σπύρου :Ήταν ο Περιφερειάρχης με «Ανύπαρκτο αναπτυξιακό σχεδιασμό, χαμηλή απορροφητικότητα, τελευταίοι σε ανταγωνιστικότητα,διακοσιοστοί τεσσαρακοστοί ένατοι μεταξύ των 262 Περιφερειών της Ε.Ε. που σημαίνει ουραγοί σε υποδομές, σε εξειδίκευση, σε καινοτομία. Ανέλαβε 8 μεγάλα έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και 3 χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρώσει ούτε ένα.




ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Δε χρειάζεται να σας κουράσω με διαπιστώσεις για τη σημερινή κατάσταση της Περιφέρειας.
Τις έχετε ξανακούσει, και, πολύ περισσότερο τις ζείτε καθημερινά.
Θα αρκεστώ μόνο σε 3 στοιχεία που επαναλαμβάνω από την πρώτη στιγμή:
  • Ανύπαρκτος αναπτυξιακός σχεδιασμός. Ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί ούτε ένα νέο έργο.
  • Χαμηλή απορροφητικότητα: προτελευταίοι, μόλις στο 55%.
  • Τελευταίοι σε ανταγωνιστικότητα: Διακοσιοστοί τεσσαρακοστοί ένατοι μεταξύ των 262 Περιφερειών της Ε.Ε. που σημαίνει ουραγοί σε υποδομές, σε εξειδίκευση, σε καινοτομία.
Αυτή είναι η Περιφέρεια που παραδίδει η διοίκηση του κ. Σπύρου.
  • Ανέλαβε 8 μεγάλα έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και 3 χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρώσει ούτε ένα.
  • Ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ και  ακόμη περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της σημερινής διοίκησης. Με ποιους το διαβουλεύτηκε. Και με ποιους θα συνεργαστεί  για να το υλοποιήσει.
Δεν είναι αυτή η Περιφέρεια που θέλουμε!
Δεν είναι αυτή η Περιφέρεια που μας αξίζει!
Για να δώσουμε όμως απαντήσεις σε αυτά τα προβλήματα πρέπει πρώτα να θέσουμε τις σωστές ερωτήσεις.
Για εμάς ένα είναι το κυρίαρχο ερώτημα:
Ποιος μπορεί να διοικήσει καλύτερα την Περιφέρεια;
Αυτό το μείζον πολιτικό διακύβευμα που όλες οι παρατάξεις προσπαθούν  να το αποκρύψουν.
Ακούσατε, ακούσαμε πολλά αυτό το διάστημα.
Κάποιοι ανακάλυψαν δική μου απραξία, όταν ως βουλευτής έτρεχα να καλύψω τις δικές τους παραλείψεις.
Για να προχωρήσει η αδειοδότηση των υδατοδρομίων.
Για να ξεκολλήσει η πιστοποίηση του αεροδρομίου, που ακόμα είναι στο αέρα.
Για να αξιοποιηθούν τα χρήματα του ειδικού αναπτυξιακού για τον τουρισμό της Κέρκυρας, από τα οποία δεν έχουν απορροφήσει ούτε ένα ευρώ.
Άλλοι επιβιώνουν στην πολιτική καταγγέλλοντας μνημόνια.
Ένας από αυτούς μάλιστα ήταν από τους  πρώτους που υπερασπίστηκαν τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας το Μάρτιο του 2010.
Τριάμισι χρόνια στο περιφερειακό συμβούλιο, και δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για τα «έργα και τις ημέρες» της σημερινής διοίκησης.
Το μόνο που κάνουν είναι  να μεταφέρουν τη συζήτηση για να καπηλευθούν την απογοήτευση του κόσμου, χωρίς να του προτείνουν γιατί και πώς μπορεί να είναι χρήσιμοι για τον τόπο τους.
Άλλοι πάλι, έχουν το θράσος να ρωτάνε γιατί διατηρώ την τρέχουσα ιδιότητά μου, όπως ο ανθυποψήφιός μου κ. Γαλιατσάτος.
Να του θυμίσω ότι στις εκλογές του 2010 παρίστανε τον αντιμνημόνιο, ενώ ήταν μέχρι την τελευταία μέρα αντινομάρχης Κεφαλονιάς του ΠΑΣΟΚ,  αρνούμενος να παραιτηθεί από τη θέση του, κάνοντας προεκλογική εκστρατεία και εκμεταλλευόμενος όλα τα προνόμια που του έδινε η ιδιότητά του.
Αλήθεια,  τι έχουν να πουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι σε Περιφέρειες;
Την κα Διώτη στη Θεσσαλία, τον κ. Κριτσωτάκη στην Κρήτη, την Χαραλαμπίδου στην Κεντρική Μακεδονία;
Δε μιλούν, γιατί δε τους συμφέρει.
Τους απαντώ και κάτι ακόμα: η αφοσίωση στον τόπο δεν αποδεικνύεται με ξεπερασμένα επικοινωνιακά τρικ.
Αποδεικνύεται με τη δουλειά που κάνει κανείς, από όποια θέση και αν είναι.
Και αυτή την αφοσίωση στην Κέρκυρα και τα Ιόνια εγώ μπορώ να την αποδείξω με το έργο μου, τις παρεμβάσεις μου τις πρωτοβουλίες μου.    
Όλη αυτή η υποκρισία, όλα αυτά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, γίνονται, λοιπόν, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά στο ερώτημα:
Ποιος από αυτούς που διεκδικούν την Περιφέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά;
Εμείς, στο Μεγάλο Ιόνιο, πιστεύουμε ότι κάνουμε τη διαφορά:
Γιατί προτείνουμε πρακτικές προτάσεις που μπορούν πράγματι να γίνουν από την Περιφέρεια.
Η ΑΝΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΑΝΚΗ
Δεν παίζουμε με τα προβλήματα του κόσμου, υποσχόμενοι αίτηματα που δεν εξαρτώνται από εμάς.
Πρακτική πρόταση είναι η δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού που θα οργανώσει σε επαγγελματική βάση την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, για την οποία σήμερα ξοδεύονται χρήματα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πρακτική πρόταση είναι η ίδρυση Ιόνιου Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού που μπορεί από μόνος του να επεκτείνει την τουριστική περίοδο
Πρακτική πρόταση είναι η αξιοποίηση υπαρχουσών μαρίνων για να προωθήσουμε τον ιστιοπλοϊκό και τον αλιευτικό τουρισμό που φέρνει υψηλά εισοδήματα με αγοραστική δύναμη.
Πρακτική πρόταση είναι η επέκταση, στο σύνολο του Ιονίου, του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος που υπάρχει ήδη για την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας.
Πρακτική πρόταση είναι η ενοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων κάτω από την ομπρέλα ενός ετήσιου Ιόνιου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού.
Πρακτική πρόταση είναι η δημιουργία γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες για την συμμετοχή της Περιφέρειας στα όργανα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε..
Πρακτική πρόταση είναι η ανάθεση μελέτης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο – με το οποίο έχω ήδη μιλήσει – ή σε ευρωπαϊκό ινστιτούτο με συγκεκριμένες προτάσεις για ένα σύνθετο δίκτυο μεταφορών που θα δυναμώσει τη συνοχή της Περιφέρειας και θα περιορίσει την κοινωνική και οικονομική απομόνωση των νησιών μας.
Κάνουμε τη διαφορά γιατί γνωρίζουμε πώς να διεκδικήσουμε πόρους και προγράμματα εκτός του νέου ΕΣΠΑ που υπάρχουν για την Περιφέρεια σε ευρωπαϊκό και μεσογειακό επίπεδο.
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ   ΑΡΙΣΤΕΡΑ   ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ κ.ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
                                ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ κ. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟ ΣΠΥΡΟ....


...ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΡΟΥΛΑΤΟΥ !!!

Γιατί έχουμε στο πλάι μας μια ομάδα ανθρώπων - ειδικών και τεχνοκρατών - πολλοί από τους οποίους κατάγονται από την Κέρκυρα και τα άλλα Ιόνια - με βαθιά γνώση και εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα δουλέψουν για το σκοπό αυτό.
Γιατί έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο θα θέσουμε υπόψη της κάθε τοπικής κοινωνίας. Κάτι, που η τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας δεν κατάφερε.
Προσωπικά, διαθέτω την εμπειρία της κεντρικής πολιτικής που είναι πολύτιμη για να προωθήσουμε θέματα της Περιφέρειας που αποφασίζονται σε κεντρικό επίπεδο.
Αυτό έκανα με το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον Τουρισμό στην Κέρκυρα, με το θεσμικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα, με τη διατήρηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Κάνουμε τη διαφορά γιατί γνωρίζουμε καλύτερα από τους άλλους τον Τουρισμό, που είναι ο πυλώνας της Ιόνιας οικονομίας.
Και στο σύντομο διάστημα που άσκησα διοίκηση, ως υφυπουργός Τουρισμού, ανέλαβα πρωτοβουλίες όπως η άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, το θεσμικό πλαίσιο για υδροπλάνα και τον αγροτουρισμό, την πολλαπλή άδεια εισόδου για τους τουρίστες από τη Ρωσία.
Και γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, διεκδίκησα και εξασφάλισα για τον τόπο μου 25 εκατ. ευρώ έργα για τον πολιτισμό, 3 εκατ. ευρώ έργα για τον αθλητισμό και 45 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό.
Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, κρίνεται ποιος έχει την εμπειρία, τις γνώσεις, την ικανότητα και τη μέθοδο να διοικήσει την Περιφέρεια!
Με αυτά κάνουμε τη διαφορά και θέλουμε να ξεκινήσουμε την πραγμάτωση του φιλόδοξου αλλά συνάμα ρεαλιστικού οράματός μας:
Με αιχμή τις ποιοτικές και διαφοροποιημένες υπηρεσίες για καλύτερο τουρισμό και για περισσότερους μήνες το χρόνο.
Με την προώθηση έργων υποδομής που εκκρεμούν εδώ και χρόνια για την καλύτερη σύνδεση των νησιών και των ανθρώπων τους.
Με την ανάδειξη του Πολιτισμού μας ως λόγου για να επισκεφθεί κανείς τα Ιόνια.
Με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.
Με τη διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης που θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες της Περιφέρειας να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις.
Γι’ όλα αυτά δεσμεύεται ο συνδυασμός μας, το Μεγάλο Ιόνιο!
Μία ομάδα που συνδυάζει την κοινωνική προσφορά, την επαγγελματική διάκριση, την αυτοδιοικητική εμπειρία.
Με ανθρώπους που, βασισμένοι στις γνώσεις, στις ικανότητές και την εργατικότητά τους, διεκδικούν πιο ενεργό ρόλο σε αποφάσεις που αφορούν το μέλλον: το δικό τους, των παιδιών τους και του τόπου τους.
Πριν 50 ημέρες έλαβα την προσωπική απόφαση να διεκδικήσω την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δεκανίκια, χωρίς αποκλεισμούς. Μπήκα μπροστά σε μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να ενώσει - και θεωρώ ότι ήδη το έχει  καταφέρει – ανθρώπους που προέρχονται μεν από διαφορετικούς χώρους, αλλά οι οποίοι συμφωνούν στα αυτονόητα:
  • Ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που πρέπει να έχει τη θέση που του αξίζει.
  • Ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας έχει κάνει πολύ λιγότερα από όσα μπορεί.
  • Ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νησιά ή πολίτες β’ κατηγορίας.
Και ότι πρέπει, επιτέλους, να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, όχι ο καθένας μόνος του, αλλά ενωμένοι όλοι μαζί. Δίνουμε έναν ωραίο αγώνα, μαζί με εκείνους που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Γι’ αυτό η επιτυχία, που αυτός ο αγώνας ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχει, ανήκει μόνο σε αυτούς που τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν, και δε χαρίζεται σε κανέναν άλλο!
Σε αυτές οι εκλογές, φίλες και φίλοι, κρίνεται η πορεία του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Κρίνεται ποιος πραγματικά μπορεί, και έχει αποδείξει, ότι μπορεί να προσφέρει.
Γι’ αυτό, σας καλώ, καλώ όλους τους πολίτες του Ιονίου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να δημιουργήσουμε το Μεγάλο Ιόνιο του μέλλοντός μας. Ένα Ιόνιο, αντάξιο της ιστορίας του, της κληρονομίας του, της ομορφιάς του, των ανθρώπων του.
H ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΑΣΟ ΜΠΟΥΑ
Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΗ