Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΑ : ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΠΥΡΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ......

Θόδωρος Γαλιατσάτος
Σπύρος Σπύρου
Μέχρι αυτή την ώρα, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κος Σπύρου αποφεύγει κρυπτόμενος τον δημόσιο διάλογο και την απ’ ευθείας αντιπαράθεση θέσεων, απόψεων, πολιτικών και προγραμμάτων.

Μέχρι αυτή την ώρα, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κος Σπύρου θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του λαού των Ιονίων βασιζόμενος στους υπηρεσιακούς μηχανισμούς, στη γαλάζια κομματική στήριξη, στα πούλμαν μετακινούμενων ψηφοφόρων, στους τηλεοπτικούς μονόλογους…

Η εποχή, όμως, του παλαιοκομματισμού έχει πλέον παρέλθει. Ο λαός των Ιονίων δικαιούται να γνωρίζει, να πληροφορηθεί, να κρίνει.

Από την πλευρά μας, καλούμε τον κο Σπύρου σε δημόσιο διάλογο, όπως, όπου και όποτε ο ίδιος επιλέξει.

Τον καλούμε να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, για το ανύπαρκτο έργο της θητείας του, για τα 3,5 χαμένα χρόνια για την Περιφέρειά μας, για τα χαμένα προγράμματα, για το τέλμα στις απορροφήσεις κονδυλίων και έργων, για την απραξία όσον αφορά το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών των Ιονίων.

Τον καλούμε να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο για τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, τις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία, που υφίστανται οι πολίτες των Ιονίων. Για την στήριξη που ο ίδιος παρέχει σ’ αυτές τις πολιτικές. Για την «γαλάζια» πολιτική στήριξη που ο ίδιος θέλει να την παρουσιάζει «λευκή»! Για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως συνομιλητής της κας Μέρκελ και του κου Φούχτελ.

Τον καλούμε να μιλήσουμε και για την «επόμενη μέρα». Για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει επειγόντως ανάγκη η Περιφέρεια Ιονίων. Για τις νέες πολιτικές που απαιτούνται για τον τουρισμό, για τον πρωτογενή τομέα, για τις υποδομές, για τον πολιτισμό των Ιονίων. Για το όραμα και την έμπνευση που λείπει από το πρόγραμμα της παράταξής του.

Επιδιώκουμε και επιζητάμε τον δημόσιο διάλογο.
Καλούμε τον κο Σπύρου να ανταποκριθεί.
Οι πολίτες των Ιονίων, το δικαιούνται.

Θόδωρος Γαλιατσάτος
υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων