Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ: ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ....

Μήνυμα νίκης και ελπίδας στην κεντρική εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η  ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ

Συνδημότισσες και συνδημότες
Φίλες και Φίλοι, 
Συντρόφισσες και σύντροφοι 
Η σημερινή παρουσία σας επιβεβαιώσει δυνατά και αποφασιστικά,το μήνυμα νίκης και ανατροπήςπου κυριαρχεί πλέον απ’ άκρη σ’ άκρη στο Δήμο μα 
Δείχνει τη θέληση της τοπικής κοινωνίαςγια τη μεγάλη αλλαγ
Δείχνει την αποφασιστικότητα των κερκυραίων πολιτώννα δώσουν τέλος σε συντηρητές λογικές και πρακτικές περασμένων εποχών.Να δώσει τέλος στις πελατειακές σχέσειςΣτο ρουσφέτι και τους εκβιασμούςπου κατέστησαν το Δήμο μας ουραγό των εξελίξεων.
Ο Κερκυραϊκός Λαός με ωριμότητα και πίστη είναι έτοιμοςγια μια νέα αρχή.
Για μια νέα εποχή.
Για να αλλάξει επιτέλους αυτή η τραγική εικόναπου βιώνει το νησί μαςαπό την διοίκηση και κακοδιαχείριση μιας ανίκανης και άκρως επικίνδυνης δημοτικής αρχής.
Για να απαλλαγεί επιτέλους απ’ αυτό το μοντέλο που λειτούργει με μεθόδους που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας.
Αγαπητοί φίλοι...
Ξεκινήσαμε μια πορεία ανατροπής και ελπίδας για τον Δήμο της Κέρκυρας με σκοπό να συσπειρώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις και να βάλουμε τέλος σ’ αυτήν την κατρακύλαπου βιώνει η Κέρκυρα.
Ο Δήμος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις και οι πολίτες έχουν τη δύναμη για να φέρουν αυτή τη μεγάλη αλλαγή.
Μαζί με τους πολίτες δίνουμε τη μάχη για να προσδώσουμε στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας το θετικόκοινωνικόκαι πολιτικό της πρόσημο.
Καλούμε τους πολίτες να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τις γραμμές μαςΜε τη συμμετοχή και την στήριξη τουςνα δώσουν νέα πνοή και προοπτική στον τόπο.
Δίνουμε τη μάχη κοιτάζοντας το μέλλον.
Αγωνιζόμαστε για να αποκτήσει η κοινωνία συνοχή.
Για την προστασία της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος. 
Για να αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση το πραγματικό της νόημα.
Για να βρεθούν οι πολίτες στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων 
Για να επαναφέρουμε τον θεσμό στις λαϊκές του αναφορές.  
Για να δείξουμε στους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος δεν είναι αυτό που βλέπουν σήμερα.
Για να δείξουμε ότι είναι ένας χώροςόπου μπορεί και πρέπει να ανθίσει η συμμετοχή και η δημοκρατία.
Ότι είναι εκείνος ο δημοκρατικός θεσμόςπου θα οργανώνει την αντίσταση και τους αγώνες στα πεδία της ανάπτυξηςτης οικολογίαςτης αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Δίνουμε τη μάχη να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά μαςνα πάρουμε πίσω τη ζωή μας. 
Με την ψήφο μας την Κυριακή στέλνουμε ηχηρά μηνύματα ανατροπήςδιαμορφώνουμε τις θετικές εξελίξεις.
Καλούμε την κοινωνία να φωνάξει δυνατά αυτό που βιώνειαυτό που πραγματικά αισθάνεταιένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Πρωτοστατούμε στην δημιουργία ενός ισχυρού Δημοτικού Κινήματος Πολιτών 
Την Κυριακή ο Κερκυραϊκός Λαός θα πετύχει μια περήφανη νίκη,δίνοντας την εντολή στον συνδυασμό μας να είναι από τον Σεπτέμβρη η Νέα Δημοτική Αρχή.
Ήρθε η ώρα για ανατροπή και αλλαγή.
Ήρθε η ώρα να γίνει ο Δήμος μας ένας τόπος για όλους.
Ένας τόπος να ζούμε
Ένας τόπος να δημιουργούμενα εργαζόμαστενα επενδύουμε.
Ένας τόπος να καλλιεργούμενα επικοινωνούμε.
Ένας τόπος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 
Η νίκη του συνδυασμού μαςπέρα από το μήνυμα αντίστασης,αξιοπρέπειαςανατροπής και δημιουργίαςθα δώσει εντολή να μπει μπροστά το σχέδιό μας για την πόλη και την περιφέρεια του νησιού.
Ένα σχέδιο που θα καταστήσει την Κέρκυρα βιώσιμηφιλικήκαι ζωντανήγια να μπορεί να αναπτυχθεί και να ομορφύνειγια να μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά της.
Ένα Σχέδιο που έχει στο επίκεντρό τον άνθρωποτις δυνατότητες και τις ανάγκες του.
Θέλουμε συνειδητή και ώριμη ψήφο για την αλλαγήΨήφο για μια νέα σχέση Δήμου και πολιτώνΓια μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου γυρίσαμε όλο το νησί και τα διαπόντιαΣυναντηθήκαμε με πολίτες και με φορείς.Συζητήσαμε τα προβλήματα τους.
Γίναμε μάρτυρες της αγανάκτησης για την εγκατάλειψη και την απαξίωση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Δεν μοιράσαμε υποσχέσειςδεν τάξαμε θέσειςΤονίσαμεμε κάθε τρόπο ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο όνομα των πολιτών χωρίς την συμμετοχή τους.
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της δικιάς μας αντίληψης για τον δήμο.
Η αλλαγή στο δήμο θα έρθειόταν αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό αυτού του τόπου.
Και υπάρχει περίσσευμα ζωντανών δυνάμεωνπου σήμερα είναι καθηλωμένες και απογοητευμένεςαπό το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται τις τύχες του νησιού μας. 
Με αυτές τις δυνάμεις θα προχωρήσουμεΜε αυτές τις δυνάμεις θα κτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης.
Αυτές τις δυνάμεις θέλουμε να ενεργοποιήσουμεΚαι μέσα από μια τέτοια σχέσηπου θα αναδείξει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα πείσματοςενέργειας και καινοτομίαςθα μπορέσει η Κέρκυρα να προχωρήσει δυναμικά.
Και υπάρχει η διάθεση και η θέληση για προσφοράγια επικοινωνίαγια συνάντηση.
Θέλουμε ενεργούς πολίτεςΌχι μόνο για τη νίκη στις επικείμενες εκλογέςαλλά για την προσπάθεια που θα χρειαστεί από εκεί και πέρα για να αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο μας.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Οι Δημοτικές εκλογές έχουν έντονα πολιτικό χαρακτήρα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Αυτοί που σήμερα αυτοπροσδιορίζονταιως «ανεξάρτητοι» και μιλάω για τους συνδυασμούς του κΤρεπεκλή και της κΥδραίου εξαπατούν τους κερκυραίους. 
Πότε πρόλαβαν και αποκήρυξαν τις νεοφιλελεύθερες ιδέες τους;
Πότε έκαναν δήλωση ανεξαρτητοποίησης από το Κόμμα της Ν.Δ στο οποίο ανήκουν και το οποίο υπηρετούν;
Η αλήθεια είναι ότι ο κΤρεπεκλήςαφού δεν έλαβε τη στήριξη της Ν.Δ δηλώνει ανεξάρτητος και η κΥδραίου που έχει την ουσιαστική στήριξη του κόμματός τηςαποφεύγει να το επικαλείταιγια να μαζέψει ψήφους από άλλες δυνάμεις. 
Το κοινό μυστικό είναι ότι και οι δυο συνδυασμοί είναι κομμάτια της συντηρητικής παράταξηςεκφράζουν τη Ν.ΔΚαι οι δύο υποψήφιοι είναι απολήξεις του ίδιου συστήματος που καταστρέφει τη ζωή μας.
Δεν τους ενδιαφέρει η ΚέρκυραΟύτε το δικαίωμα των κερκυραίων στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Τους ενδιαφέρει η προσωπική τους πολιτική φιλοδοξία και η συμμαχία με το πολιτικό κατεστημένο. 
Όμωςφίλες και φίλοιτο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήραείναι η μισή αλήθειαΗ άλλη μισή είναι ότι η αριστερά έδινε πάντοτε την αυτοδιοικητική μάχη με ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό προγραμματικό λόγοΤο ίδιο κάνουμε και τώρα. 
Η αυτοδιοίκησηπου αποτελεί την πιο άμεση μορφή δημοκρατικής λειτουργίαςπρέπει και μπορεί να απεμπλακεί από τα γρανάζια της εξάρτησης της κρατικής μηχανής.
Αυτοί που σήμερα ευαγγελίζονται την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησηςείναι αυτοί που την έχουν οδηγήσει στην ανυποληψία.
Είναι αυτοί που υπηρετούν με συνέπεια τις κυβερνητικές επιλογές και οδηγούν το θεσμό στην απαξίωση και ουσιαστικά στην κατάργησή του.
Είναι αυτοί που συνεργάζονται με την πολιτικήπου επιτάσσει εκχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέρονταπου κρατούν παθητική στάσησυνεργώντας παράλληλα στην διαδικασία ξεπουλήματος. 
Τώραλοιπόνείναι η ώρα να δοκιμαστούμε στην διοίκηση του ΔήμουΚαι καλούμε την κοινωνία να συσπειρωθεί γύρω μαςγια μια ιστορική ανατροπή στα δημοτικά πράγματαγια μια αλλαγή εποχής στην ΚέρκυραΓια μια αριστερή δημοτική αρχήστην υπηρεσία των πολιτών.
Ο τόπος χρειάζεται μια δημοτική αρχήπου να ιεραρχεί τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από τα κέρδη των λίγων.
Που να έχει την πολιτική βούληση για συγκρούσεις με οργανωμένα συμφέροντα κάθε τύπουπρος όφελος της πόλης μαζί με τους πολίτες. 
Οι προτεραιότητες μας καθορίζονται από τις ανθρώπινες ανάγκες.Από εκεί ξεκινούν όλα και από εκεί ιεραρχούνται.
Εμείς δεν κρύβουμε την ταυτότητα μαςδεν φοράμε μάσκες για να ξεγελάσουμε το ΛαόΣτην «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση»,συμμετέχουν πολίτες από διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικές πολιτικές απόψειςαλλά με κοινή θέση να υπηρετήσουν τον Δημότη και όχι τα συμφέροντα.
Κοιτάξτε τι γίνεται στις παρατάξεις που υποστηρίζονται από τα κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν και τότε θα καταλάβετε τη διαφορά.
Απέναντι σε πελατειακές πρακτικέςδιλλήματα και εκβιασμούςπου έχουν στόχο να αρπάξουν ψήφους και όχι για να βοηθήσουν το νησί και τους κατοίκους τουαπέναντι σ’ αυτό το φθαρμένο μοντέλο,αντιτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες των πολιτώνγια ένα νησί της αντίστασης και της δημιουργίας.

Αγαπητοί φίλοι
Η Νέα Διοικητική Μεταρρύθμισητο σχέδιο «Καλλικράτης» όπως ονομάστηκεδυστυχώςδεν έγινε για να διευρύνει το ρόλο των τοπικών κοινωνιώναλλά για να τον περιορίσειΔεν έγινε για να διορθώσειέγινε για να εισπράξειΟι αυτοτελείς πόροι μειώθηκαν δραματικά οδηγώντας τους Δήμους σε μαρασμό. 
Ο Καλλικράτης αποτελεί το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης» μετέτρεψαν έναν κατεξοχήν θεσμό άμεσης δημοκρατικής λειτουργίαςόπως η Αυτοδιοίκηση,σε «διοικητή» τοπικών υποθέσεων και διαμεσολαβητή της κεντρικής κυβέρνησης
Στο ενιαίο διοικητικό σύστημα της χώρας πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη μεταφορά εξουσιών, αρμοδιοτήτων και πόρων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς. Το πιο συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος της Ευρώπης πρέπει να αποτελέσει παρελθόν
Ο Δήμος της Κέρκυραςαποτελεί ακραίο παράδειγμα συγκεντρωτισμούΗ παταγώδης αποτυχία στην διοίκηση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχήείχε ως αποτέλεσμα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ύπαιθρος του νησιού καθώς και η πόλη της Κέρκυρας.
Μια υπερφίαλη δημοτική αρχή που πίστευε ότι μπορεί να κουνά το μαγικό ραβδάκι από το δημαρχείο της πόλης και να λύνει τα προβλήματα του νησιού και μάλιστα σε ένα Δήμο που υπερβαίνει σε πληθυσμό τρεις φορές το μέσο όρο των δήμων της χώρας.
Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένο ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια το νησί της Κέρκυρας θα παραμείνει με τον Ενιαίο Δήμοαπό την επόμενη μέρα,αποκεντρώνουμε την διοικητική λειτουργίαδημιουργώντας Κέντρα Διοίκησης και Υπηρεσιών σε ΒορράΜέσηΝότοΠόλημε ειδική μέριμνα για τα Διαπόντια νησιά και με συντονιστικό Κέντρο αυτό της πόλης της Κέρκυρας.
Τα ενισχύουμε με πολιτική παρουσία και στελεχιακό δυναμικό,ώστε να προσφέρονται οι υπηρεσίες στους δημότες και να στηρίζονται δράσεις της καθημερινότηταςόπως ύδρευση,αποχέτευσηηλεκτροφωτισμόςκαθαριότητα. 
Ενισχύουμε και στηρίζουμε με όσα μέσα διαθέτει Δήμος τις Κοινότητες του νησιούπου μετά τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» έχουν απαξιωθείμε σκοπό να ξαναζωντανέψουν,συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική αποκέντρωσηστην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη.
Τα τοπικά συμβούλια αποκτούν ουσιαστικό ρόλο συμμετέχοντας ενεργά στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τα ζητήματα της κάθε κοινότητας.
  
Φίλες και φίλοι
Η «Νέα ριζοσπαστική Κίνηση» γεννήθηκε από την αδήριτη ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για ριζική αλλαγή στα δημοτικά πράγματα του τόπου. 
Το πρόγραμμα του συνδυασμού μαςυπαγορεύτηκε από την ίδια την κοινωνία και επικεντρώθηκε σε τέσσερεις άξονες με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Ο πρώτος άξοναςείναι ηαλληλεγγύη.
Το νησί είναι σε κρίσηη φτώχεια εξαπλώνεται γύρω μαςΟ Δήμος οφείλει να στηρίξει τους ανθρώπους που δοκιμάζονται με κάθε είδους βοήθεια.
Να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους υποφέρουν και κινδυνεύουν«Κανείς μόνος του στην κρίση»κανένα σπίτι χωρίς ρεύμακανένα παιδί νηστικό στο σχολείοΟι ευάλωτες ομάδες πρέπει να προστατευτούν πάση θυσία.
Χρειαζόμαστε ένα πολύπλευρο δημοτικό δίκτυο κοινωνικής προστασίαςόπου οι πολίτες θα απευθύνονται για τις άμεσες ανάγκες τους και θα βρίσκουν υποστήριξη με συμβουλές,κατευθύνσεις και επαφή με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
Θα συνεργασοτύμε στενά με όλες τις δομές αλληλεγγύης και θα συμβάλουμε στη δημιουργία νέωνγια να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σ την τροφήτην υγείατην εργασίατην παιδείατον πολιτισμό.
Ο Δήμοςμε τη διακριτικότητα που επιβάλει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μαςμπορεί σ’ αυτήν την προσπάθεια να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Αυτό που κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχήνα επιχειρεί να προβληθεί δια μέσου του ανθρώπινου πόνουόχι μόνο είναι απάνθρωποαλλά χαρακτηρίζει και το ποιόν της.
Η αλληλεγγύη μπορεί να δώσει μια ανάσα ελπίδαςσε όσους έχουν ανάγκηΚαι είναι πολλοί.
Ο δεύτερος άξονας είναι η ποιότητα ζωής.
Ο δημόσιος χώρος είναι μοχλός συνοχής και βιώσιμης ανάπτυξης του κάθε τόπουΑναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και διαμορφώνει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.
Με την ανάκτηση και ορθή χρήση των δημόσιων χώρων οι κάτοικοι αποκτούν πρόσβαση στην ήπια ψυχαγωγίακαθώς και σε ποιοτικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσειςπου σήμερα στερούνται.
Και όμωςο δημόσιος χώρος απαξιώθηκε αυτά τα τριάμισι χρόνια όσο ποτέΣχεδόν ρήμαξε.
Οι μικρές καθημερινές ανάγκες της κοινωνίαςμπορούν να υποστηριχτούν άμεσααρκεί να υπάρχει πολιτική βούλησηΓι’ αυτήν την άθλια εικόνα του νησιού δεν ευθύνεται μόνο η οικονομική κρίσηαλλά η απραξία της απερχόμενης δημοτικής αρχήςΟι εικόνες ντροπής που δυσφημούν το νησί μαςείναι αποτέλεσμα μιας νοοτροπίας που πάνω απ’ όλα την χαρακτηρίζει η έλλειψη ευαισθησίας και παιδείας.
Η φροντίδα για την αισθητική και τη διατήρηση της παράδοσης πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την ποιοτική καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.
Το υγιές φυσικό περιβάλλονη καθαριότητατο καλό κυκλοφοριακό δίκτυοο ηλεκτροφωτισμός είναι αυτονόητα ζητήματα καθημερινότητας στα οποία η δημοτική μας παράταξη θα προσπαθήσει να δώσει άμεσες και βιώσιμες λύσειςθέτοντας τα σε προτεραιότητα.
Η Κέρκυρα χρειάζεται επιτέλους ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτωνφιλικό προς το περιβάλλονΠροτεραιότητες του σχεδιασμού του πρέπει να είναι η ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής με ανακύκλωση στην πηγή.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα αντιταχθούμε σε κάθε σχέδιο που παραχωρεί την δραστηριότητα σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική χωρίς να μιλάμε για πολιτισμόΚαι Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό,οριοθετώντας τον ως ένα ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνικής ζωής,απομονωμένο από την υπόλοιπη κοινωνία.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό χωρίς να τον αναγνωρίζουμε και να τον αναζητούμε στην καθημερινότητα κάθε πολίτηστην ποιότητα της ζωής τουστον τρόπο που συνομιλεί με τους άλλους και συμμετέχει στην κοινότητα.
Ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίαςΕίναι παιδεία και εκπαίδευσηΕίναι γνώσηκαλλιέργεια της σκέψηςτης κρίσηςτης ευαισθησίαςΕίναι μαθητεία δημοκρατίας.
Ο πολιτισμός είναι επίσης μια οικονομική δραστηριότητα,διαφορετική ίσως από άλλεςπιο αγοραίες εκφάνσεις της οικονομικής ζωής.
Και φυσικά ο πολιτισμός είναι ταυτοχρόνως κληρονομιά και σύγχρονη δημιουργίαΈργα τέχνης και λόγου που υπερβαίνουν τοπικά και χρονικά σύνορα.
Υπάρχουν όλα τα περιθώρια να δημιουργήσουμε ως νέα δημοτική αρχή τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν την Κέρκυρα εστία πολιτισμού.
Πρώτονγιατί θεωρούμε την τοπική αυτοδιοίκηση τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια πολιτιστική πολιτική βασισμένη στις τοπικές και τις κοινωνικές ανάγκεςΝα αξιοποιήσει το τοπικό δυναμικό και να λειτουργήσει πιο τολμηρά και καινοτόμα από την κεντρική πολιτική.
Δεύτερονγιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική βούληση και ο κατάλληλος σχεδιασμός μπορούν να δημιουργήσουνμε μικρό κόστος και στοχευμένες παρεμβάσειςμια νέα κατάσταση στο νησί.Να συμβάλει ώστε να φτάσει ο πολιτισμός σε κάθε κοινότητα σε κάθε γειτονιάσε κάθε κοινωνική ομάδαχωρίς κανέναν αποκλεισμό.
Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κέρκυρα μια ζωντανή πόλη της πολιτιστικής δημιουργίαςΝα αξιοποιήσουμε όλο της το δυναμικό,συνδέοντάς το τόσο με την τουριστική όσο και γενικότερα με την οικονομική της ανάπτυξη.
Ο Δήμος έχει τρόπους να συμβάλλει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας.
Αντί για την προχειρότητα που χαρακτηρίζει την παρούσα δημοτική αρχή στη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεωνπροτείνουμε έναν κεντρικό συντονισμό με συνεχή συνεργασία με όλες τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους νησιού.
Όσον αφορά την Παλιά Πόλητην ενταγμένη από το 2007 στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η υφιστάμενη κατάσταση είναι θλιβερή:
Το 2007 η Παλιά Πόλη της Κέρκυραςμετά από συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου της Κέρκυραςτου Υπουργείου Πολιτισμούτου Τεχνικού Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και της ελληνικής αντιπροσωπίας στην UNESCO, εντάχθηκε στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Το 2014 η Πόλη – Μνημείοόχι μόνον δεν έχει εκπληρώσει τους Στόχους του Σχεδίου Διαχείρισης αλλά παρακμάζει καθημερινά,πάσχοντας από ελλείψειςπου θεωρούνται αυτονόητες για όποια πόλη. 
Το επικαιροποιημένο σχέδιο είναι ήδη ξεχασμένοΌπως ξεχασμένο από τη Δημοτική Αρχή είναι το Γραφείο Παλιάς Πόλης,το Τ.Ε.Ε. ( που υπήρξε πρωτεργάτης της προσπάθειας και η ίδια ηUNESCO.
Η υφιστάμενη κατάστασημε το πλαστικό να κυριαρχεί παντούμε την κατάχρηση του δημόσιου χώρουμε τα μισογκρεμισμένα οικήματατην παντελή απουσία σήμανσηςτις διαφημιστικές πινακίδεςτα κλιματιστικάτις κακόγουστες ομπρέλες και τέντες,και κυρίως την απραξία που αφορά στα έργα υποδομής και ανάπλασης για την Πόλη-Μνημείοδεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Η Νέα Ριζοσπαστική Κίνησηθέτει σε προτεραιότητα το ζήτημα της Παλιάς Πόληςεπειδή η ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και οι δεσμεύσεις προς την UNESCO σημαίνουν γενική αναβάθμιση για την πόλη και τους πολίτες με μεγάλη επιρροή στον τουρισμό.
Τουρισμός για μας δε σημαίνει μόνον ο κατευθυνόμενος από τις πολυεθνικές επισκέπτηςαλλά ο ποιοτικός ταξιδιώτης που αποζητά την ατμόσφαιρα και τον πολιτισμό που η Παλιά Πόλη της Κέρκυραςαπλόχερα προσφέρειΗ Παλιά Πόλη μπορεί να συντελέσει στη μεγάλη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και άρα στην οικονομία του νησιού.
Η Νέα Ριζοσπαστική κίνηση βλέπει πολύ διαφορετικά από τη σημερινή Δημοτική Αρχή το ζήτημα της Παλιάς Πόλης και του καθήκοντος της απέναντι σ’ αυτό.
Δεν θα εφαρμόσουμε με μαγικό τρόπο το Σχέδιο Διαχείρισης,αδιαφορώντας για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίεςΟύτε θα μεταμορφώσει την πόλη σε μουσείο.
Με τους πολίτες θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις για την ΠόληΤις πιο εφικτές λύσειςαλλά χωρίς εκπτώσεις στην αισθητική και την ποιότηταΕμείς βάζουμε πάνω από όλα τον άνθρωπο. 
Για την Παλιά Πόλη δεσμευόμαστε: 
Στη συνεχή διαβούλευση με την κοινωνία.
Στη συνεπή σύγκλιση της Δίμηνης Επιτροπής με τους συναρμόδιους φορείς του Φορέα Διαχείρισης.
Στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς με στόχο την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης.
Στην εφαρμογή δράσεων από το Δήμο όπου είναι εφικτό όταν οι άλλοι φορείς αδυνατούν να συνεργαστούν.
Στην επισταμένη προσπάθεια για την πρόοδο των έργων υποδομής και ανάπλασης (πεζοδρομήσεις Ευγενίου Βουλγάρεως,ΠεντοφάναροΑγία ΑικατερίνηΦοίνικας κ.α.)
Η αδιαφορία για το Μνημείο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας τελειώνει εδώ.
Η Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση την τελειώνει εδώ.
Εκτός από την παραμελημένη πόλη η αγωνία μας στρέφεται και στα παραμελημένα μνημεία της υπαίθρουΤο Αγγελόκαστρο ρημάζει,το Γαρδίκι μοιάζει με φάντασματο Κάστρο της Κασσιόπης είναι κατοικία φιδιών και ποντικώνοι παλιοί οικισμοίείτε κατοικημένοι είτε ακατοίκητοιπαραπαίουν μεταξύ αδιαφορίας και πρόχειρης τουριστικής δόμησης
Τρίτος άξοναςείναι ηπαραγωγική αναδιοργάνωση του Δήμου.
Ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος είναι ο κύριος μοχλός της τουριστικής ανάπτυξης. 
Ο Δήμος πρέπει με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να στηρίξει πρωτοβουλίεςπου συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην ποιότητα του τουρισμού.
Θέλουμε να κάνουμε την Κέρκυρα ένα ποιοτικό προορισμό με ανεπτυγμένη τοπική οικονομίαη οποία να μπορεί να ανταποκριθεί όλο το χρόνο σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Αγροτουρισμόςαθλητικός τουρισμόςθρησκευτικόςσυνεδριακός,ιατρικός μοιάζουν άγνωστες λέξεις για μια δημοτική αρχή που αντιλαμβάνεται τις τουριστικές εκθέσεις ως ταξίδια αναψυχής χωρίς πρόγραμμαχωρίς υλικόχωρίς στόχο.  
Παρουσιάζεται κατόπιν η όποια αύξηση του τουρισμού ως επιτυχίαενώ οφείλεται καθαρά στο πρόγραμμα των μεγάλων τουρ οπερέιτορς 
Όσο αποφασίζουν μόνο οι κολοσσοί του τουρισμού για την Κέρκυρατόσο θα φθίνει το τουριστικό προϊόνκαι τόσο θα υποβαθμίζεται ο εργαζόμενος στην τουριστική βιομηχανία.
Εμείς θέλουμε να αποτελούμε την επιλογή του ποιοτικού,ανεξάρτητου επισκέπτηο οποίος αποζητά την αυθεντικότητα αντί για τις προκάτ διακοπές μιας οικονομίαςπου ξεγελά τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας και εκμετάλλευση μήνες το χρόνο και ανεργία τους υπόλοιπους. 
Θέλουμε παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη και την επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα. Την ποιοτική δημιουργία με την ανάπτυξη της γεωργίαςτων μικρών επιχειρήσεωντης βιοτεχνίαςτην προβολή του πολιτιστικού πλούτουτον εξωραϊσμό πολλών περιοχών από το βορρά ως το νότο. 
Η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ο πολιτισμός είναι μοχλοί για την αναβάθμιση του τουρισμού.
Για όλα τα παραπάνω σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα και τις επιδοτήσεις για τη τοπική επιχειρηματικότητα και όχι να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από ένα κλειστό λόμπυ που τα λυμαίνεται ως σήμερα και μάλιστα ανεπαρκώς.
Η Κέρκυρα κρύβει μέσα της τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις.Είμαστε εδώ για να τις αξιοποιήσουμε
Ο Δήμος θα εστιάσει με όλες του τις δυνατότητες σε σχέδιο που θα προωθεί τα συνεταιριστικά εγχειρήματατην επιβίωση του μικρού μαγαζιού και της επιχείρησης στη γειτονιά. 
Τέλοςη δημοκρατία είναι βασικός άξονας και αιτούμενο της πολιτικής μαςπου έχει στόχο να εμπλέξει όλο και περισσότερους πολίτες στη λήψη των σημαντικών αποφάσεωνδίνοντας νέα ταυτότητα στον δήμο μας. 
Είμαστε απέναντι στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης του ΔήμουΗ δική μας θέση και αισθητική θέλει μια δημοτική αρχή που θα αποζητά τον έλεγχο και θα οργανώνει την συμμετοχή των πολιτών.
Στόχος μας είναι ένας δήμος που θα πολεμήσει την γραφειοκρατία.Ανοιχτός στους πολίτεςδημοκρατικόςαποκεντρωμένος στην διοίκηση και αποτελεσματικός.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε μορφή επισφαλών εργασιακών σχέσεων στο Δήμο.
Θα συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο απολύσεων που προωθούν η κυβέρνηση και η τρόικακαι θα ασκήσουμε κάθε πίεση για τη ματαίωσή τους.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
 Δεν προωθούμε ένα πρόγραμμα πλουσιοπάροχων υποσχέσεων σε συνθήκες κρίσηςΤο πραγματικά σημαντικό είναι να κατευθυνθούν οι πόροι του Δήμου σε έναν σχεδιασμό που θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτώνΑυτό σημαίνει ριζική αλλαγή προτεραιοτήτων:
Αναδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιώνλειτουργικός Δήμος,ενίσχυση του κοινωνικού έργουαπορρόφηση κονδυλίων από προγράμματα ΕΣΠΑσυνεταιριστικές μορφές ανάπτυξης,εξορθολογισμός των δημοτικών τελώνδυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων  οφειλών προς τον Δήμοεπανεξέταση των εργολαβιώνκυρίως για έργα που ο Δήμος μπορεί να υλοποιήσει με δικά του μέσα και χαμηλό κόστος.
Στις προτεραιότητες μας είναι η αποπεράτωση και λειτουργία όλων των βασικών υποδομών για τις οποίες δαπανήθηκαν εκατομμύρια,ώστε να αποτελέσουν τις υποδομές ανάπτυξης και στήριξης του βιοτικού επιπέδου των Κερκυραίων.
Η στήριξη και αναδιοργάνωση των δημοτικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα της ΔΕΥΑΚ.
Ανάπτυξη για εμάς είναι η παραγωγή πλούτου με τρόπο που θα σέβεται το περιβάλλον και την αειφορία και που θα διασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή του πλούτου αυτού.
Το στοίχημα είναι η πραγματοποίηση της Ανάπτυξης χωρίς δανεικάχωρίς εξαρτήσειςμε γνώμονα το συμφέρον των πολλών και σε τομείς όπου θα παράγεται υψηλή προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας
Η Τ.Αμπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια με την θέσπιση μόνιμου Συμβουλίου Ανάπτυξηςμε την δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Νέων Ιδεώνμε την καταγραφή των υποδομών προς χρήση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτωνώστε να προωθηθεί κάθε παραγωγική διαδικασία και αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.
Εμείς ως διοίκηση στο δήμο θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνηςνα χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική εμπειρία των εργαζομένων στο δήμο.
Οι εργαζόμενοι σήμερα δέχονται μία μεγάλη επίθεση που έχει να κάνει τόσο με τις αποδοχές και τα δικαιώματα τουςόσο και με μια γενικότερη επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της εργασίας.
 Δεν βλέπουμε τους εργαζόμενους ως «κόστος»όπως τους αντιλαμβάνεται η σημερινή δημοτική αρχή και οι κυρίαρχες δυνάμεις.
Για την παράταξή μας οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του Δήμου και θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκεςώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους.
Επιδίωξή μας είναι ένας δημοκρατικός Δήμος σε μια δημοκρατική πόληΟ αυταρχισμόςη αδιαφάνειαο συγκεντρωτισμός είναι ένα αδιέξοδο και αποτυχημένο μοντέλο διοίκησηςπου δεν αφορά μόνο τους δημότεςΑφορά και τους εργαζόμενους στον δήμο.
Η δική μας αντίληψη βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα αυτής της λογικήςΘέλουμε σχεδιασμό και έργο που θα προκύπτει μέσα από ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση και θα είναι ανοιχτός στον έλεγχο και τη λογοδοσία.
Βασική μας επιδίωξη θα είναι η καθιέρωση σταθερών σχέσεων εργασίας στο ΔήμοΔεν μπορεί η δουλειά ενός Δήμου να μην βασίζεται σε αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας στον ίδιο του το χώρο.
Δεν θα αποδεχτούμε νέες απολύσειςΌχι μόνο για την δυστυχία και την ανασφάλεια που προκαλούν σε εκατοντάδες εργαζόμενους.Αλλά και γιατί οι απολύσεις είναι εργαλείο μέσω του οποίου οι ΟΤΑ οδηγούνται σε πλήρη συρρίκνωση.
Ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια τόσο προς την κυβέρνησηόσο και προς την ΚΕΔΕγια να βελτιωθούν οι αποδοχές και οι παροχές υγείας όλων των εργαζομένωνΚαι θα είμαστε στο πλευρό όσων υπερασπίζονται στα δικαστήρια τις θέσεις εργασίαςστον βαθμό που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο Δήμαρχος θα έχει τακτική και άμεση επικοινωνία με τους υπαλλήλουςΘα έχει επίσης τακτικές υποχρεωτικές συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένωνγια θέματα συνθηκών και οργάνωσης της εργασίας. 
Βασική μας αρχή είναι ο απόλυτος σεβασμός στην ανθρώπινη και υπαλληλική αξιοπρέπεια του κάθε εργαζόμενου.
Κερκυραίες και κερκυραίοι
Εγγύηση για όλα τα παραπάνω είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση»στον συνδυασμό της νίκης και της αλλαγής.
Είναι οι νέοιΟι νέοι που πλήττονται βάναυσα απ’ αυτήν την καταστροφική πολιτικήΟι νέοι που δεν έχουν εργασίαπου στοιβάζονται στα συσσίτια της ανεργίας για πεντάμηνη απασχόληση με μισθούς κάτω από 500 ευρώ.
Αυτούς τους νέους τους θέλουμε μαζί μας και μπροστάνα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν την προσπάθειαΓια αυτούς τους νέους θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διεκδίκησης.
Η νεολαία είναι η ελπίδα κάθε τόπουΔεν μπορεί το χθες να καθορίσει το αύριο.
Φίλες και φίλοι, 
Στις εκλογές αυτές θα νικήσει ο λαός!
Την Κυριακή o Δήμος της Κέρκυρας αλλάζειγια να δώσουμε νέα προοπτική στο Νησί μας.
Γιατί:
Στη μοιρολατρία αντιτάσσουμε το όνειρο και τον αγώνα.
Στον ατομισμότην απάθειατην ιδιοτέλεια εμείς αντιτάσσουμε τη συλλογικότητατην ανιδιοτέλειατην αλληλεγγύη.
Ψηφίζουμε για την ΚέρκυραΨηφίζουμε για τη ζωή μας.
 Σε μέρες η Κέρκυρα γυρίζει σελίδα.
 Το δικό μας μήνυμα είναι πια ένα καθαρό μήνυμα νίκης.
 Θα είμαστε η δημοτική αρχή μιας καινούριας εποχής για την ΚέρκυραΜιας καινούριας εποχής για τον τόπο.
Αυτή την άνοιξη η Κέρκυρα αλλάζει εποχή.
Ραντεβού την Κυριακή το βράδυ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη ΝΙΚΗ
Μήνυμα νίκης και ελπίδας στην κεντρική εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ: Θα είμαστε η δημοτική αρχή μιας καινούριας εποχής για την Κέρκυρα