Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ...
Η Ελένα Ριμπολόβλεβα, η πρώην σύζυγος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco, έλαβε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,295 δισεκατομμύρια ευρώ) για το διαζύγιό τους, όπως αποφάσισε ένα δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη και έγραψε σήμερα η εφημερίδα Le Temps.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Γενεύης επιδίκασε τη μισή από την περιουσία του ολιγάρχη στη σύζυγό του που κατοικεί στη Γενεύη, ανέφερε η εφημερίδα. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου είπε ότι αυτού του είδους η απόφαση δε γνωστοποιείται παρά στους αντιδίκους.
Το δικαστήριο επιδίκασε στην Ελένα το ποσό των 4.020.555.987,20 ελβετικών φράγκων, ήτοι 3.295 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη Le Temps. Κέρδισε επίσης την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 13 ετών.
Το ζευγάρι, που παρέμεινε μαζί για 23 χρόνια και είχε ζήσει στην Κύπρο, βρισκόταν σε διάσταση από το 2008, σύμφωνα με τους όρους του διαζυγίου. Η Ελένα διεκδικούσε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τον ιδιοκτήτη της AS Monaco, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Ριμπολόβλεφ έκανε περιουσία από την ποτάσα, πουλώντας την Uralkali, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες λιπασμάτων στον κόσμο. Απέκτησε την ομάδα Monaco το Δεκέμβριο του 2011 και ζει στο πριγκιπάτο.
Αγόρασε το νησί Σκορπιός στην Ελλάδα, που ανήκε στην οικογένεια Ωνάση, μια βίλα στο Μαϊάμι από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, και άλλη μία από τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ στη Χαβάη, όπως και μια έκταση στο Σεντ Τροπέ, στη νότια Γαλλία.
Την Ελένα την παρακολουθούσαν σχεδόν πάντα ιδιωτικοί ερευνητές από τότε που ζήτησε το διαζύγιο, όπως είχε η ίδια εκμυστηρευτεί σε μια σπάνια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ελβετικό περιοδικό Bilan.
Τον Φεβρουάριο την είχε ανακρίνει η κυπριακή αστυνομία διότι θεωρείτο ύποπτη για την κλοπή ενός κοσμήματος -ενός δακτυλιδιού με διαμάντι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ-, προτού αφεθεί ελεύθερη.
Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ είχε υποβάλει μήνυση εναντίον της Ελένα κατηγορώντας την για την κλοπή του κοσμήματος, αξίας 25 έως 30 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκε στην περιουσία της οικογένειας.
Η Ελένα, που είχε φθάσει από την Ελβετία με ιδιωτικό τζετ, είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, έπειτα είχε ανακριθεί από την αστυνομία στη Λεμεσό, πριν αφεθεί ελεύθερη χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ