Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!


- Μικροί και λίγοι ηγέτες αδυνατούν να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο κύρους που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο
- Ο Γ. Παπανδρέου επιμένει στην επιλογή του Φ. Πετσάλνικου και ο Σαμαράς συμφωνεί
- "Κίνημα" από βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά της επίλογής αυτής - Απειλούν με καταψήφιση και ανεξαρτητοποίηση
- Σε αδιέξοδο η Ελλάδα αντιμέτωπη με την έξοδο από την Ε.Ε. και τη διάλυση

Πολιτική θύελλα έχει προκληθεί με τον πρόεδρο του...

... ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη να αποχωρεί οργισμένος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και κ. Σαμαρά για παιχνίδια τακτικής με τα οποία παρασέρνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Μάλιστα, κατήγγειλε ότι οι τρεις μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο συζητούσαν και αποφάσιζαν και είχαν τον κ. Καρατζαφέρη σε ξεχωριστό δωμάτιο για να περιμένει. 
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφτεί πρώτος τον κ. Παπούλια που του έδωσε την παραίτησή του.  

Μπαίνοντας ο κ. Παπανδρέου στο γραφείο του κ. Παπούλια δήλωσε ότι αυτή αυτή η συνεργασία είναι μια μεγάλη στιγμή για τον τόπο και δήλωσε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι πράγματι είναι μία απόφαση που περίμενε πολύ καιρό ο τόπος και σημείωσε με νόημα πως τη νέα κυβέρνηση πρέπει όλοι να την βοηθήσουμε για να πετύχει. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης έφθασε και ο κ. Σαμαράς. 

Πάντως, τρον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Μάλιστα μιλώντας στο Newsit, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος είπε: "Η λύση θα είναι θεσμική."

 Στη Βουλή υπάρχει έως και αυτή την ώρα ένα κλίμα δυσαρέσκειας για την επιλογή του Φ.Πετσάλνικου. Λένε: "Γιατί επελέγη ο άνθρωπος του Παπανδρέου; Γιατί αποκλείστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος;"
Και όλα έχουν πάει πίσω. Ο κ. Παπανδρέου λίγο πριν τις 5 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Και παραμένει εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιλογή Πετσάλνικου διαφωνεί σφόδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ βουλευτής φέρεται να είπε στην Βουλή: "Κάναμε τόση φασαρία για να κάνουμε πρωθυπουργό τον αρχικηπουρό του Βενιζέλου;"
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ


Νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας τηλεφώνησε στους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά και τους είπε χαρακτηριστικά: "Επισπεύσατε!" Και η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της είπε ευθέως ότι εκείνος που καθυστερεί είναι ο κ. Παπανδρέου. 
"Η λύση είναι στα χέρια του κ. Παπανδρέου. Δεν νοείται καμία άλλη καθυστέρηση, επιτέλους ας τελειώνουμε”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Και αφού επιβεβαίωσε ο κ. Παπούλιας το ραντεβού αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο δίνοντας όμως το στίγμα στους δημοσιογράφους λέγοντας: "Τελειώσαμε".

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο πρωθυπουργός, πιθανότατα θα υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις απέδειξαν ότι η σοβαρότητα είναι είδος προς εξαφάνιση. 

Χρειάστηκε να παρέμβει με δημόσια δήλωση και ο διοικητής της ΤτΕ ο οποίος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν να κωλυσιεργούν και να κάνουν ΤΩΡΑ κυβέρνηση.

Όλα τα υπόλοιπα είναι σε επίπεδο μικροπολιτικής, διαρροών, πολιτικού κουτσομπολιού και έλλειψης σοβαρότητας.

Αυτό βέβαια που έχει σημασία είναι ότι έως και αυτή την ώρα κανείς δεν γνωρίζει ποιός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας. 

Νωρίτερα, σαν βόμβα έπεσε η αποκάλυψη από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος είπε ευθέως ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει την πρωθυπουργία, αλλά Παπανδρέου-Σαμαράς διαφώνησαν στα στελέχη της νέας κυβέρνησης.
«Συναντήθηκα με τον Γιώργο Παπανδρέου και με τον Αντώνη Σαμαρά και συμφωνήσαμε. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν ορισμένα θέματα και σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση του έργου αυτής της κυβέρνησης και τη συμμετοχή πρόσωπων», είπε αρχικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του στο περιστύλιο. 


'Ενα σενάριο που μετέδωσε νωρίς το μεσημέρι το Newsit ήθελε πρωθυπουργό τον Ευ.Βενιζέλο, αντιπρόεδρο τον Σταύρο Δήμα και το υπ. Αμυνας να πηγαίνει στο ΛΑ.ΟΣ.

Νωρίτερα, ένα άλλο σενάριο θέλει για πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων κ.Ι.Κουκιάδη

Το πρωί, ο Τ.Χυτήρης μίλησε για τον Βασίλη Σκουρή - πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το ίδιο είχε μεταδώσει και το Reuters

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε η παρέμβαση της τρόικας. Όμως έλειπε κάποιος. Ο κ. Λοβέρδος. Δυο από τα μέλη της, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης είπαν ότι η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους δείχνοντας τον Λουκά Παπαδήμο.
 NEWSIT.GR