Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ:ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΜΕ


George-Papandreou-reporters
Η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν το ένα σκέλος της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία. Το δεύτερο, και μάλλον περισσότερο… 

...ενδιαφέρον, αφορούσε στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του Global Realations Forum. Εκεί όπου δίνουν το παρών και σημαίνοντες παράγοντες της οικονομικής ζωής της Τουρκίας.
Σύμφωνα με διαρροή σημείων της ομιλίας του, ο πρώην πρωθυπουργός παραθέτει ως εξής τη δική του αφήγηση της ελληνικής κρίσης, που οδήγησε τη χώρα μισό βήμα από τη χρεοκοπία και την κατάρρευση.
“Η Ελλάδα χρειαζόταν δραστικές αλλαγές στην οικονομία της, στο αναπτυξιακό της μοντέλο, στη λειτουργία του κράτους. Ως πρωθυπουργός αποφάσισα να ξεκινήσω αυτές τις αλλαγές. Πήρα το ρίσκο να αντιπαρατεθώ με τα κατεστημένα συμφέροντα. Αλλά την ίδια στιγμή, η ΕΕ και οι αγορές ζητούσαν δραστικά μέτρα λιτότητας.
Χρειάστηκε να θυσιάσω πολύτιμο μέρος από το πολιτικό μου κεφάλαιο για να μην καταρρεύσει η χώρα μου. Και παρά τον πόνο που προκάλεσε και προκαλεί η λιτότητα, σταθήκαμε όρθιοι ως χώρα και προχωράμε”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια.
Υστερόγραφα
CORFU NEWSit