Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΕΝΝΗ:ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ...


trepeklis_vienni.JPG Θετικά είναι τα μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης «FerrienMesse» στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την ΕΤΙΝ, το διάστημα 10-13 Ιανουαρίου 2013.


Εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράλληλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με την Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Κέρκυρας (ΜΑΕΔΗΚ), στο πλαίσιο διεξαγωγής της έκθεσης.
Με κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή, η Κέρκυρα έδωσε δυναμικά το παρών, προβάλλοντας το τουριστικό της προϊόν σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, μεγάλους tour operators και διευθυντικά στελέχη αεροπορικών εταιρειών.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε...
... στην αίθουσα του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Traveller» με την υποστήριξη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Βιέννης  χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Αυστρία αποτελεί μία από τις σημαντικές αγορές για τα Ιόνια Νησιά.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εστίασε στους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους Αυστριακούς με το νησί των Φαιάκων ενώ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγο αργότερα, επεσήμανε ότι η Κέρκυρα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την κατατάσσουν στους πλέον προσφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προβάλλοντας ιδιαίτερα την ασφάλεια του προορισμού, την πολιτισμική παράδοση, τη φυσική ομορφιά καθώς και τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών για κάθε επισκέπτη.
Ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος συμπλήρωσε ότι, ο Δήμος της Κέρκυρας κατέχει την πρώτη θέση στις βραβευμένες ακτές από το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών που χαρακτηρίζει τις κερκυραϊκές παραλίες στο σύνολό τους.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση της Κέρκυρας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Ουγγαρίας κ.κ. Αρσένιος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη κ. Θεμιστοκλής Δημίδης, ο Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Παναγιώτης Σκορδάς, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:ο γενικός δ/ντής της Thomas Cook στην Αυστρία  κ. Γιάννης Αφουκατούδης, η υπεύθυνη της TWI για τα groups στην Αυστρία κα. Angelica Linde, η υπεύθυνη για τα charters στην αεροπορική εταιρεία « Austrian My Holidays”, η συντάκτρια του περιοδικού «Τraveller» κα. Brigitte Harvart, η κα Andrea Thomas από την εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Αυστρία «Krohen Zeitung», η κα Alexandra Dasch από την εφημερίδα «Salzburger Nachrichten», ο κ. Δημήτρης Δημητρακούδης από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην Κεντρική Ευρώπη, η κα Sendra Poza Zurin από το πρακτορείο «Ηina” κ.α.

Συνάντηση Δημάρχου με το Διευθυντή του ΕΟΤ στη Βιέννη
Σε σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε με το Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη Παναγιώτη Σκορδά και επαγγελματίες του κλάδου, ο Δήμαρχος της Κέρκυρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά μηνύματα από την αυστριακή αγορά, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για την Κέρκυρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα μειώσουν τις απώλειες των γερμανόφωνων αγορών σε σχέση με την προηγούμενη τουριστική περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος ενώ πρότεινε στον κ. Σκορδά την ενίσχυση της συνεργασίας, με φιλοξενία ομάδας δημοσιογράφων που ειδικεύονται στο τουριστικό ρεπορτάζ.

Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη
Σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο κ. Τρεπεκλής με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην αυστριακή πρωτεύουσα κ. Θεμιστοκλή Δημίδη, τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας για την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης στην Βιέννη, με στόχο την αναβάθμιση της «εικόνας» της Κέρκυρας σε εξειδικευμένο κοινό, το οποίο διαμορφώνει τις τάσεις της αυστριακής αγοράς.

Συνάντηση Δημάρχου με φορείς της τουριστικής βιομηχανίας
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής πραγματοποίησε συναντήσεις με tour operators, οι οποίοι διακινούν το μεγαλύτερο ποσοστό αυστριακών επισκεπτών προς την Κέρκυρα, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιρειών, με στόχο τη διερεύνηση τη δυνατότητας εισαγωγής νέων πτήσεων προς το νησί μας.
Σημαντική ήταν και η συνάντηση που πραγματοποίησε και με το διευθυντή της «Minoan Lines» κ. Χατζάκη όπου συζήτησαν τις δυνατότητες σύνδεσης της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής από την Τεργέστη προς την Ηγουμενίτσα και με το λιμάνι της Κέρκυρας, λόγω 
του αυξημένου ενδιαφέροντος των αυστριακών τουριστών.

CORFU NEWSit