Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ...

Σοφία Λίβερη
Πρόεδρος Εργατικού Κεντρου
Κέρκυρας

Η τρικομμματική μνημονιακή συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό και αντεργατικό κατήφορο, οδηγήθηκε σε έναν αυταρχισμό που θυμίζει άλλες εποχές, προχωρώντας χθες σε επίταξη των απεργών εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και σήμερα σε εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στον «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί του μεγάλου κεφαλαίου και της νέας τάξης πραγμάτων.
Η κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για...

... να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα Σωματεία, όλη η κοινωνία και η κάθε επαγγελματική τάξη καλούμαστε με το υψηλό αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και στις συγκοινωνίες γενικότερα.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας απαιτεί την άρση της επίταξης, την απομάκρυνση των δυνάμεων και καλεί την κυβέρνηση να κάνει διάλογο με σκοπό την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων των εργαζομένων. Παράλληλα, χαιρετίζει την 24ωρη σημερινή απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, καθώς και την παναττική – πανεργατική 4ωρη στάση εργασίας.