Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

Νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις από το 2015 υποκρύπτει ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που έγινε βάσει μνημονιακής πρόβλεψης. Το νέο ενιαίο Ταμείο θα χορηγεί συντάξεις «ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές του», ενώ το ύψος των συντάξεων θα ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων κάθε χρονιάς, «ώστε να μη δημιουργούνται νέα ελλείμματα».
Ουσιαστικά το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων που θα καταβάλλεται κάθε χρόνο δεν...
... θα υπερβαίνει το ποσό των εισφορών που θα έχει λάβει το ΕΤΕΑ κατά τον προηγούμενο χρόνο. Με το νέο σύστημα οι ασφαλισμένοι δεν θα γνωρίζουν επακριβώς το ύψος της επικουρικής σύνταξης που θα λαμβάνουν, καθώς δεν θα εξαρτάται μόνο από τις εισφορές που έχουν καταβάλει ή τα χρόνια ασφάλισής τους αλλά και από τον αριθμό τω συνταξιοδοτήσεων τον ίδιο χρόνο.

Τι αλλάζει στις κύριες
Προσωρινή σύνταξη που θα φτάνει στο ύψος του μισού μισθού κατά την έξοδο από την υπηρεσία φέρνει για τους εν αναμονή συνταξιούχους του δημοσίου νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, αυξάνεται στα 65 το όριο ηλικίας για τη χορήγηση ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους του δημοσίου, ενώ καθιερώνεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα ως ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων.

 Πηγή: Τα Νέα
CORFU NEWSit