Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ : ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !!!





Μετά από πολλές ενέργειες και επαφές του Προέδρου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου, που εξελέγη τη φετινή σχολ. χρονιά (συνάντηση με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο στις αρχές Νοεμβρίου 2014, συνεχείς επαφές με αρμόδιες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, αρμόδιους αντιδημάρχους, μηχανικούς Δημαρχίας και Περιφέρειας Ιονίων, αυτοψία μηχανικού της Δημαρχίας που διέγνωσε την ακαταλληλότητα των υπαρχόντων κτηρίων του σχολείου, στα οποία τα παιδιά μας περνούν τη μισή τους ημέρα) και, κυρίαρχα, μετά από συμβάντα και μικροατυχήματα που συμβαίνουν συχνότατα στη σχολική ζωή των παιδιών μας, όπου από τύχη δεν έχει συμβεί κάτι χειρότερο, θεωρούμε τα αιτήματά μας ώριμα, δίκαια  και επιβεβλημένα να ικανοποιηθούν!

            Οι γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου του Κοντοκαλίου, απευθυνόμενοι προς τις αρμόδιες αρχές:

            1ον. σύσσωμοι προτείνουμε ως χώρο προσωρινής μετεγκατάστασης του Δημοτικού Σχ. Κοντοκαλίου, το χώρο του πρώην σούπερ-μάρκετ Lidl στις Αλυκές Ποταμού,  κατόπιν αυτοψίας του ίδιου του Δημάρχου στα τωρινά κτήρια του Σχολείου των παιδιών μας, όπου διέγνωσε την επικινδυνότητα των πεπαλαιωμένων χώρων, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται ο Δήμος να εγκρίνει ουδεμία επισκευή στα υπάρχοντα ακατάλληλα κτήρια και έδωσε διορία δεκαπέντε ημερών για πρότασή μας, πριν προβεί ο Δήμος σε άλλη απόφαση

και

2ον. διατρανώνουμε τη βούλησή μας, προς κάθε αρμόδια αρχή, να εγκριθεί και να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση νέου Σχολείου, για το χρόνιο αυτό αίτημα των κατοίκων του Κοντοκαλίου και Γουβιών, θέση που ο ίδιος ο Δήμαρχος πρότεινε και, εφόσον, για μια ακόμα φορά αποδέχτηκε προφορικά ότι το νέο σχολείο πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή.

Η μεγαλύτερη επένδυση ενός τόπου είναι το μέλλον των παιδιών του, η καλύτερη ανάπτυξη είναι η παιδεία της κάθε επόμενης γενιάς.


ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ