Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ ! ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

...10  δις δολαρια !!!!

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Η πρόταση πάντως από πλευράς Ρωσίας είναι ότι «μπορούμε να σας δώσουμε 10 δισ. εδώ και τώρα» και έρχεται σε συνέχεια των αναγκών που έχει η Ελλάδα για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της μέχρι να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος και ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το ποσό των 10 δισ. ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στις συναντήσεις που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν αλλά και τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι με σκοπό να εκδοθούν έντοκα γραμμάτια και να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες.

Τη Ρωσική βοήθεια στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov με τη συνέντευξη του στο CNBC μετά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Το «βέτο» της Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και αυτές που είχαν αποφασιστεί να περιοριστούν όσον αφορά στη χρονική τους διάρκεια.

Ερωτηθείς για μία οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Siluanov είχε δηλώσει πως «εάν μία τέτοια αίτηση (εννοούσε οικονομική) υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας».

Οι εξελίξεις φαίνεται πώς έτρεξαν και η Ρωσία δηλώνει πλέον έτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα.

Αυτό είναι άλλωστε που έχει προκαλέσει πανικό τόσο στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να δηλώνει πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει χρήματα από τη Ρωσία, όσο και στις ΗΠΑ,οι οποίες σπεύδουν να στείλουν επιτροπή στη χώρα μας για να διερευνήσουν τα περιθώρια οικονομικής συνεργασίας.

Μετά τις δηλώσεις στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε εντολή να σταλεί στην Αθήνα επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση του χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.

Η αμερικανική ομάδα επρόκειτο να αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η κρίση του χρέους και η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πώς το ενδεχόμενο να αλλάξει η Ελλάδα στρατόπεδο και να προσεγγίσει την Ρωσία, αποδεχόμενη οικονομική βοήθεια, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε Ευρώπη και ΗΠΑ που σπεύδουν τώρα να το... ξανασκεφτούν.

defencenet.gr