Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΜΑΡΙΚΩΝ-ΔΕΝΔΙΑ

Oι επιθέσεις Σαμαρικών κύκλων στον βουλευτή Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια κρύβουν πολλά περισσότερα από μία απλή δυσαρέσκεια γιατί ο πρώην υπουργός δε σηκώθηκε όρθιος να χειροκροτήσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την προηγούμενη Πέμπτη.
Πραγματική αιτία φέρεται αντίθετα η άρνηση του κ.Δένδια να αναλάβει τη γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία προτού γίνει αναλυτική συζήτηση για τα αίτια της ήττας και τη στρατηγική στο εξής.
Την πρόταση αυτή έκανε ο κ.Σαμαράς στον κ.Δένδια σε συνάντηση τους την περασμένη Τετάρτη, παραμονή της ορκωμοσίας και της πρώτης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ κάλεσε το βουλευτή Β' Αθηνών στο γραφείο του στη Συγγρού και του ζήτησε να αναλάβει τη γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και να συμμετάσχει στο πολιτικό συμβούλιο, το διευρυμένο όργανο που είχε ανακοινώσει ο κ.Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας. Ο κ.Δένδιας όμως αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι πρώτα πρέπει να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στα όργανα του κόμματος.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ φέρεται άλλωστε με τον τρόπο αυτό ότι θέλησε να εντάξει το φερόμενο ως πιθανό δελφίνο κ.Δένδια στη στενή του ομάδα ώστε να τον αντιμετωπίσει, σενάριο που προφανώς έλαβε υπόψη του απαντώντας αρνητικά ο βουλευτής Β' Αθηνών. Και έτσι ξεκίνησε η κόντρα, με διαρροές Σαμαρικών κύκλων που με τη σειρά τους φέρεται να προκάλεσαν την έντονη δυσφορία του κ.Δένδια.
Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης φέρεται επίσης να είχε ενοχληθεί από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδεχθεί πρόταση του κ.Σαμαρά προκειμένου να αναλάβει πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, με συνέπεια να “σπάσει” μία πολιτική συμμαχία Μητσοτάκη- Δένδια- Χατζηδάκη, την οποία είχε δρομολογήσει ο τελευταίος και στην οποία είχε συζητήσει για να ενταχθεί και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Πηγη news247