Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ...

...ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!
Η ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για Πρόεδρο
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι το πρόσωπο που πρότεινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε εξέλιξη είναι οι συνεδριάσεις των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Σημειώνεται ότι υπήρξαν εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση του ονόματος να αναβάλλεται το βράδυ της περασμένης Κυριακής.
TSIPRAS
Αναφερόμενος στα γεγονότα του Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Σόιμπλε χθες έχασε την ψυχραιμία του, όχι γιατί καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό, συμπληρώνοντας ότι με «απεριόριστη εκτίμηση και φιλική διάθεση» του επισημαίνει ότι «καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μη λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα. Αυτούς τους λαούς να τους σέβεται, εκτιμά και θαυμάζει, να μην τους λυπάται».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος και διαχειριστές των μνημονίων».
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μπορεί οι άνεργοι να παραμένουν άνεργοι και εκατομμύρια πολίτες να τα φέρνουν πολύ δύσκολα σε πέρας, όμως αυτό που άλλαξε ριζικά στο συναίσθημα του ελληνικού λαού είναι ότι δεν αισθάνεται πια εξευτελισμό «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αισθάνονται περήφανοι και αξιοπρεπείς» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία και στους Έλληνες σαν να είναι οι παρίες της Ευρώπης. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία οργανική ενότητα του λαού με την κυβέρνησή του, η οποία «μας γεμίζει δύναμη και αντοχή» και ταυτόχρονα δίνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα χρέους όπου βρέθηκε με τις «καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων», εκτιμώντας ότι «κάποιοι θέλουν την Ελλάδα παγιδευμένη, άβουλη και άφωνη» και τονίζονταςι ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται, δεν θέτει και δεν αποδέχεται όρους, δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα. «Διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος» σημείωσε, κάτι που συνιστά την πρώτη χειροπιαστή πραγματική αλλαγή που πολλοί μέσα και έξω από τη χώρα «δυσκολεύονται να κατανοήσουν και αντιμετωπίσουν».
«Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά fora για πρώτη φορά λένε όχι και το εννοούνε» τόνισε, κάτι που «μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί και να τους εκνευρίζει».
Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος. Έχουμε εντολή, τη σωτηρία του τόπου και του λαού. Μας ζητούν να παρατείνουμε το λάθος. Κάποιοι δανειστές και κάποιοι άλλοι εντός της χώρας μας προτρέπουν να βιαστούμε. Δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε. Εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία».
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι λύση και όχι ρήξη. Το ότι τέθηκε προς συζήτηση το έγγραφο που απορρίφθηκε, είναι απόδειξη ότι υπάρχουν κύκλοι στην Ευρωζώνη υπάρχουν κύκλοι που θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας με το μέλλον της Ευρώπης. H διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν είναι τεχνική, αλλά βαθύτατα πολιτική, με γεωπολιτικές προεκτάσεις, τόνισε. «Η λύση θα προκύψει από τις πολιτικές ηγεσίες και όχι από τους τεχνοκράτες. Χθες φτάσαμε στο παραπέντε. Σήμερα είμαστε αισιόδοξοι».
Η επιλογή του προσώπου του νέου ΠτΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία και τις επιτακτικές της ανάγκες, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Άκουσα την εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας...ξέρετε αυτή η πρόταση είναι εύλογη γιατί δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα αριστερός πρόεδρος...όμως η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία» δήλωσε, πριν ανακοινώσει το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για άτομο που μπορεί με τη δημοκρατική του συνείδηση και την πατριωτική του ευθύνη να βοηθήσει τον λαό και τη χώρα.
Πηγη News247.gr