Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ !!!

Φωτογραφία για ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑΤην στήριξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου του, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά για την οποία είπε ότι απέτυχε, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την οριστική και ασφαλή έξοδο από το πρόγραμμα.

"Υπονόμευσαν τις προοπτικές της επόμενης κυβέρνησης, ζητώντας τεχνική παράταση του προγράμματος που λήγει λίγες μόνο ημέρες μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Αφήνοντας τη χώρα χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και χωρίς πρόσβαση στις αγορές" είπε χαρακτηριστικά για τη προηγούμενη κυβέρνηση και επισήμανε: ''Έπαιξε την χώρα στα ζάρια και πέταξε την καυτή πατάτα στο 2015 για να πετύχει την αριστερή παρένθεση".

"Όσοι λειτουργούν με στόχο μια αριστερή παρένθεση επενδύουν σε ένα εθνικό έγκλημα" υπογράμμισε κι αυτό γιατί όπως είπε ''Γιατί φαίνεται ότι δεν μπορούν να σεβαστούν την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών και το χειρότερο, γιατί φαίνεται ότι επιθυμούν την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης σε μια κρίσιμη στιγμή για το έθνος, όπως την ίδια αποτυχία εύχονταν το 2009, το 2010 και το 2011".

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι: ''Η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτύχει" και πρόσθεσε ''Βαζουμε πλάτη σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν. Δεν μένω στο ότι εμένα με λιθοβολούσαν όλοι, όταν τότε αγωνιζόμουνα να αποτρέψω την χρεοκοπία και την κατάρρευση της χώρας. Όταν μας εξύβριζαν μας αποκαλούσαν Τσολάκογλου. Ήμασταν μόνοι τότε, αλλά δεν εύχομαι το ίδιο στην Κυβέρνηση σήμερα. Για το καλό της πατρίδας. Για το καλό του Ελληνικού λαού".

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση Τσίπρα να επιδιώξει και εμείς θα στηρίξουμε:

- Την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους

- Τη μάχη που δίνει για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα

- Τη μάχη που δίνει για ταχύτερη ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να μειωθεί η ανεργία.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη τόνισε: ''Δεν χρειάζονται βεβιασμένες ενέργειες που μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών και που μπορεί να οδηγήσουν σε φαινόμενα παρόμοια με αυτά που έζησε η Κύπρος" λέγοντας επίσης ότι: ''Ούτε μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζει την αναπτυξιακή της πολιτική στην υπερέκδοση εντόκων γραμματίων, γιατί αυτά αποστερούν τους πολύτιμους και περιορισμένους πόρους που έχει στη διάθεση του το τραπεζικό σύστημα για να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μάλιστα μετά την απόφαση της ΕΚΤ για την πρόσβαση σε ρευστότητα μέσω του ELA, oι συνθήκες στον τραπεζικό σύστημα σημείωσε “είναι τέτοιες που χρειάζεται σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και πρέπει να διδαχτούν και να διδαχτούμε από όσα έγιναν στην Ιρλανδία και στην Κύπρο".

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τον νυν πρωθυπουργό "να αποκαταστήσει την αλήθεια που και ο ίδιος διέσυρε για χρόνια και να πει την αλήθεια''

Τέλος όσον αφορά το ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε: ''Επιβάλλεται σε εμάς, και σε κάθε προοδευτικό πολίτη να συνεχίσουμε την προσπάθεια, που ξεκινήσαμε στις 3 Γενάρη, για πραγματικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση".

Για το Συνέδριο του ΚΙΔΗΣΟ πρόσθεσε ότι: ''Θα καθορίσει τις πολιτικές και ιδεολογικές μας θέσεις, τα σύμβολα και την ονομασία μας, τις δομές αυτο-οργάνωσης και δικτύωσης του Κινήματος, μέσα από μια μεγάλη συμμετοχή, με μια πλατειά πρόσκληση"..

Πηγή ''The New Daily Mail''