Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΓΕΛΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Αποκρατικοποιήσεις ζητά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος


Προβόπουλος: «Γελοία τα σενάρια εξόδου από το ευρώ»Ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, φιλόδοξο και τολμηρό, που θα εφαρμοστεί με αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό, είναι κρίσιμο για την έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Σε συνέντευξη του στο διεθνές πρακτορείο MarketNews International, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι «εάν δεσμευτούμε σε αξιόπιστα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις τότε θα υπάρξει άμεση αντίδραση και από την άλλη πλευρά», σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για δυσκολία στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου.

Υποστήριξε ότι, εάν οι αποκρατικοποιήσεις υλοποιηθούν αποτελεσματικά, θα μειώσουν το δημόσιο χρέος κατά 22%, θα ανοίξουν αναπτυξιακό κύκλο και θα πείσουν τις αγορές ότι η Ελλάδα αποκολλήθηκε από τις παλαιές νοοτροπίες.

Αποκάλεσε τις συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ «εντελώς γελοίες, τελεία και παύλα» και υπογράμμισε ότι το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι «πειστικό, αποτελεσματικό και αξιόπιστο».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της στις αγορές και τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον οποιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Όσο για τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίων και πρόσθεσε ότι οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές και οι στρατηγικές συμμαχίες καλύτερα να έρθουν σύντομα.

Πηγή:Newsbeast.gr