Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΚΚΕ


Με το επιχείρημα ότι δεν δέχεται το δίλημμα «ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα» και ότι απορρίπτοντας την πρόσκληση του πρωθυπουργού το ΚΚΕ συμβάλλει στο να σπάσει αυτό το «τρομοκρατικό δίλημμα προς τους εργαζομένους», αιτιολόγησε η Αλέκα Παπαρήγα την απόφασή της να μην πάει σήμερα στο Μαξίμου.
Θέλαμε με αυτή τη στάση μας να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι «τέρμα, μην κοιτάς τι λένε οι επάνω, ό,τι κι αν λένε είναι σε βάρος σου, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου», είπε χαρακτηριστικά.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στον Περισσό για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η «κόκκινη γραμμή» του ΚΚΕ είναι η «σωτηρία» της Ελλάδας των εργαζομένων και ότι από τις «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός τη χωρίζει το χάος.
Τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα «ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών». Κατά την κ. Παπαρήγα, το δίλημμα αυτό είναι ψευδές, γιατί τα χρήματα που δίδονται στην Ελλάδα διατίθενται για την εξασφάλιση των πιστωτών.
Η Γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε νέο Μεσαίωνα, καθώς οι όποιες επενδύσεις που θα γίνουν θα επιβάλλουν πολύ χαμηλές αμοιβές, ενώ στρατιές ανέργων θα ψάχνουν για μια θέση εργασίας και ζήτησε να χαράξει τώρα το εργατικό κίνημα «κόκκινη γραμμή»» γιατί αλλιώς θα έρθουν και άλλες επιθέσεις και άλλα Μνημόνια.
«Αντεπίθεση»
Η κ. Παπαρήγα διαφώνησε με την άποψη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχουν αντιδράσεις και το ΚΚΕ έχει γίνει αποδέκτης τους, είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αρχίσει μια αντεπίθεση των εργαζομένων και να καταλήξει στη λαϊκή εξουσία».
Σε μια ευθεία αναφορά στα γεγονότα της Ισπανίας ζήτησε «οι πλατείες της Ελλάδας να γεμίσουν από αγώνα που έχει αφετηρία τους τόπους δουλειάς», επισημαίνοντας όμως ότι η αγανάκτηση «πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση». Ξεσπάσματα χωρίς πολιτική κατεύθυνση θα οδηγήσουν σε απογοήτευση, είπε η κ. Παπαρήγα.
Πηγή:kathimerini.gr