Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


   Η απόφαση ένταξης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων», της μελέτης – κατασκευής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των τελευταίων πέντε ετών, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.

   Η Λευκάδα, που, βάσει στοιχείων, διαθέτει ένα από τα πλέον πεπαλαιωμένα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, θα μπορέσει, επιτέλους, να αποκτήσει μια σύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα, που, με την απαραίτητη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και εξοπλισμό με μηχανήματα, θα παρέχει στους ασθενείς του νησιού και τους επισκέπτες  την περίθαλψη που τους αρμόζει.

   Θέλω να ελπίζω, κατέληξε ο κ. Περιφερειάρχης, ότι οι όροι που προβλέπονται στην απόφαση ένταξης του έργου θα τηρηθούν και κάθε – τυχόν – εμπόδιο στην κατασκευή του έργου θα ξεπεραστεί.

   Τέλος, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι με την απόφαση ένταξης του έργου τίθεται εκτός πάσης λογικής η μεταφορά της διοίκησης του νοσοκομείου Λευκάδας στα Ιωάννινα και οι προτάσεις περί μετατροπής του υπάρχοντος νοσοκομείου σε αστικού τύπου υγειονομική μονάδα, είναι ανεδαφικές.
                                                                          Νikola Souris