Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ Ο ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ

…που επισκέφθηκε το Παράρτημα Κέρκυρας τη Εθνικής Πινακοθήκης

dimarxos_papasotiriou1.jpgΤο Παράρτημα Κέρκυρας τη Εθνικής Πινακοθήκης, στην Κάτω Κορακιάνα, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Φανή Τσιμπούλη και τη Δ/ντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαρία Μελέντη.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας συναντήθηκε με τη Δ/ντρια του Παραρτήματος Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Παπασωτηρίου και...
... συζήτησε μαζί της την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας, καταρχήν μεταξύ των δύο Πινακοθηκών, αλλά και γενικότερα του Δήμου Κέρκυρας με την Εθνική Πινακοθήκη.
Η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, παρόμοιων με τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που έχει ήδη αναπτύξει η Δημοτική Πινακοθήκη, η καταχώριση στα διαφημιστικά και τουριστικά φυλλάδια του Δήμου αλλά και η προβολή μέσω του site του Δήμου Κέρκυρας ήταν μερικές από τις προτάσεις που τέθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης των δύο πλευρών.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε από την πλευρά του ότι η ενίσχυση της λειτουργίας και προβολή της μόνιμης έκθεσης του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης θα προβάλλει τον πολιτισμό του τόπου μας αλλά θα ενισχύσει και την ευρύτερη περιοχή, με την παράλληλη ανάπτυξη μεγαλύτερης επισκεψιμότητας, μέσα και από παράλληλες δράσεις που θα φιλοξενηθούν στο χώρο.
Δήλωσε δε, ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, εξασφαλίζοντας και τις θέσεις των εργαζομένων που ήδη υπηρετούν εκεί. «Είναι μια πολιτιστική δομή που προσφέρει στον πολιτισμό και δίνει κύρος στον τόπο. Με μια καλή συνεργασία της Εθνικής Πινακοθήκης και του Δήμου Κέρκυρας μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη λειτουργία. Εμείς απλώνουμε χέρι συνεργασίας και είμαστε στη διάθεση της Εθνικής Πινακοθήκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.