Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Σ ΣΠΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Α ΤΣΙΠΡΑ

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΣΠΥΡΟΥ - ΤΣΙΠΡΑΣ.jpgΣύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προεδρείου της ΕΝ.Π.Ε. με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, Ι. Σγουρός, καθώς και οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, Δυτικής Ελλάδας, Α. Κατσιφάρας, Νοτίου Αιγαίου, Ι. Μαχαιρίδης και Ιονίων Νήσων, Σ. Σπύρου, εξέφρασαν στον κ. Τσίπρα την...

... ανησυχία και τον προβληματισμό τους σχετικά με την πορεία του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας.

  Ο κύριος Σγουρός και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΝ.ΠΕ. ανέφεραν λεπτομερώς τα προβλήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν καθώς και στην τραγική μείωση της χρηματοδότησης των Περιφερειών που τις οδηγεί σε απαξίωση και ουσιαστική κατάργηση.

  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τις τοποθετήσεις των Περιφερειαρχών τους εξέφρασε τον φόβο του ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει τη στάση πληρωμών από τη δική της πλευρά στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

  Ο κύριος Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στις διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης, γιατί πιστεύει στο θεσμό και ζήτησε την συμμετοχή των Περιφερειών στην σύνταξη ενός Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας, τονίζοντας ότι οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και οι παραγωγικοί φορείς θα πρέπει να συμμετέχουν σ’ αυτόν τον σχεδιασμό.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων


  Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου,  δήλωσε:
  «Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικός για τη Δημοκρατία μας και η σημερινή μας συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν ουσιαστική, καθώς τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.    Βέβαια, επεσήμανα στον κ. Τσίπρα ότι το να «χαϊδεύουμε» το λαό με αρεστές κουβέντες δε βοηθά στην αντιμετώπιση της σκληρής πραγματικότητας. Οφείλουμε να διακρίνουμε τι «μαγειρεύουν» εκείνοι που σχεδιάζουν το μέλλον της ανθρωπότητας, γιατί το πρόβλημα ούτε μόνο οικονομικό είναι ούτε και μόνο ελληνικό.
  Επίσης, τόνισα στον κ. Τσίπρα ότι ο δρόμος προς την εξουσία είναι ανηφορικός, απαιτεί σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα και ως νεότερος στην πολιτική σκηνή φαίνεται έχει  αντιληφθεί ότι μόνο οι πράξεις και όχι τα λόγια αποδεικνύουν τις καλές προθέσεις.
  Γνωρίζω», κατέληξε ο κ. Σπύρου μιλώντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, «ότι είσαστε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, θεωρείται το θεσμό ικανό να επιλύσει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, ωστόσο ο θεσμός αυτός πλήττεται και απαιτείται η στήριξή του έτσι ώστε να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αυτοδιοίκηση».