Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΓΓ ΤΟΥ ΕΟΤ Ο ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ;


Θέμα ημερών πρέπει να θεωρείται πλέον η επιστροφή του Νίκου Καραχάλιου στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την ανάληψη κυβερνητικού πόστου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ερρίφθη ο κύβος, και ο άλλοτε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την επιλογή της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ. Θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα ο Γιώργος Κολέτσος, επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου και προσωπικά του τότε υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται...

... η παραίτηση του κ. Κολέτσου, τον οποίο θα διαδεχθεί ο Νίκος Καραχάλιος, σε ένα εξαιρετικά νευραλγικό πόστο, με πολιτικό στοίχημα την ανόρθωση του τουρισμού, που φέτος σημείωσε κάμψη, αν και μικρότερη από εκείνη που προβλεπόταν αρχικά.
Ο Νίκος Καραχάλιος, μετά την αποχώρησή του από την οδό Λυκείου και τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε το think tank Forum2020, το οποίο ωστόσο δεν “περπάτησε”, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, και ειδικότερα στον Ερασιτέχνη, όπου παρουσίασε μια σειρά από καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα σχέδια, προτού επέλθει το διαζύγιο.
Στη μάχη των εκλογών του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012, ο Νίκος Καραχάλιος βρέθηκε στο πλευρό της Όλγας Κεφαλογιάννη, βοηθώντας την καθοριστικά να τερματίσει στην πρώτη θέση της Α’ Αθηνών, σε μια από τις εκπλήξεις εκείνης της αναμέτρησης.
statesmen