Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Δοκιμάζεται η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος
Στην έξοδο ο Κουβέλης
Πριν το Σετπέμβριο δοκιμάζεται για πολλοστή φορά η κυβερνητική συνοχή καθώς ο Φώτης Κουβέλης ανεβάζει τους τόνους ενόψει της ανακοίνωσης των μέτρων και των συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέλεξε το μείζον θέμα της εργασιακής εφεδρείας ώστε να διευρύνει το ρήγμα στην κυβέρνηση συνεργασίας διατρανώνοντας στον υποργό διοικητικής μεταρρυθμισης την αντίθεσή του στην εφαρμογή του μέτρου. Αν και για το θέμα είχαν συζητήσει οι πολιτικοί αρχηγοί ο Φώτης Κουβέλης επέλεξε να μην συγκρουστεί ευθέως με τον Αντωνη Σαμαρά αλλά δια της πλαγίας μέσω του Αντώνη Μανιτάκη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει η εργασιακή εφεδρεία καθώς...

... «όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».
Όπως πρότεινε, το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση ενώ υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων.
Η χώρα, πρόσθεσε, χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική, μέσω της συστηματικής και αντικειμενικής αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους.
Σοφοκλεους in