Στέφανος Γκίκας: «Η νέα κυβέρνηση δεν διαφέρει σε τίποτε από την παλιά»
Σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
Σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
Για τη νέα κυβέρνηση επεσήμανε ότι «ούτε ολιγομελής είναι, ούτε συνεκτική όπως είχε δηλώσει μόλις την προηγούμενη ημέρα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ούτε νέα, φρέσκα πρόσωπα έχει, εκτός από μια ή δύο εξαιρέσεις». Εκτίμησε ότι επί της ουσίας και όσον αφορά στην πολιτική που θα...
...εφαρμοστεί στα κρίσιμα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής «η νέα κυβέρνηση δεν θα διαφέρει σε τίποτε από την παλιά» και ότι θα παραμείνει «δέσμια της Τρόικας και του Μνημονίου». Χαρακτήρισε «πλήγμα» για τον Γιώργο Παπανδρέου, την άρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου να αναλάβει το οικονομικό επιτελείο, γιατί πολύ απλά δείχνει ότι η εγνωσμένης αξίας αυτή προσωπικότητα, δεν εμπιστεύεται ότι ο νυν Πρωθυπουργός μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τούνελ. Ενώ, εκτίμησε ότι αν και η νέα κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, δεν είναι σίγουρη και η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος «το οποίο φέρνει νέα δεινά στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν φθάσει στα απόλυτα όρια των αντοχών τους».Για την στάση της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι είναι στάση ευθύνης, να ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, γιατί «είναι μια συνταγή που έχει αποτύχει παταγωδώς, που αυξάνει τα ελλείμματα, την ύφεση και το χρέος» και που οι άλλες χώρες που είναι στον ίδιο μηχανισμό στήριξης, «έχουν διαπραγματευτεί και έχουν πετύχει πολύ καλύτερους όρους για τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα». Σημείωσε δε, ότι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση, το επονομαζόμενο «Ζάππειο ΙΙ», είναι απόλυτα εφικτό, ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο, αρκεί να το διαπραγματευτεί μια ισχυρή κυβέρνηση. Όσον αφορά στις εκλογές τόνισε ότι προχθές «χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» και ότι τώρα πια μόνον μια νέα και ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σώσει τη χώρα. Τόνισε δε ότι ο ακριβώς επειδή ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς, η μόνη διέξοδος είναι «τη λύση να τη δώσει ο λαός». Πάντως ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση «κέρδισε κάποιο χρόνο» και πρόβλεψε ότι η πιθανότατα αρχές Φθινοπώρου θα έχουμε τελικά τις εκλογές.
Για την σημερινή «κατάντια» της χώρας απέδωσε διαχρονικές ευθύνες σε όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις από το 1981 και μετά, με πρώτη την περίοδο 1981-89 όπου «σε λίγα μόλις χρόνια υπερτριπλασιάστηκε ο δημόσιος τομέας ελέω πελατειακών σχέσεων». Υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολίτες και οι «αγανακτισμένοι» έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται, γιατί καλούνται να πληρώσουν αυτοί την «διαχρονική αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος το οποίο στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων».